Comparteix la primera posició juntament amb els ports de Santander i Pasajes.

Sense la penalització per no comptar amb accessos ferroviaris, el Port de Sagunt encapçalaria en solitari el rànquing com el millor port espanyol en trànsit de vehicles.

L’informe destaca la seua accessibilitat per carretera, l’agilitat en la gestió per a assignació de zones de dipòsit en les terminals o la flexibilitat en la disponibilitat d’horaris no habituals.

El Port de Sagunt lidera, juntament amb els ports de Santander i Pasajes, el rànquing de ports espanyols en l’Informe Anual de Valoració de la Logística Marítim–Portuària en el trànsit de vehicles, que elabora cada any l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC).

Tal com reflecteixen les dades de l’informe, el Port de Sagunt es consolida com un dels principals nodes logístics d’Espanya per al tràfic d’automòbils. Amb una puntuació de 4,2 sobre 5 (mateixa valoració que en l’informe de 2016), el Port de Sagunt és per a les principals empreses automobilístiques, un dels ports capdavanters a Espanya en trànsit de vehicles.

Valoracions informe ANFAC

L’informe, basat en les valoracions de les 16 empreses automobilístiques associades a ANFAC, penalitza en gran manera al Port de Sagunt per no comptar amb accés ferroviari. Sense aquesta penalització, tal com reflecteix l’informe, el Port de Sagunt se situaria en solitari en el cap dels ports espanyols en trànsit de vehicles amb una puntuació de 4,7 sobre 5. Malgrat això, el document valora positivament la inversió de 31,5 milions aprovats el juliol de 2017 per a dotar d’aquests accessos al Port de Sagunt. Un projecte que està previst que s’execute en els pròxims 3 anys. Tal com assenyala el document elaborat per l’associació nacional de fabricants d’automòbils.

A més, l’informe de l´ANFAC reconeix amb la màxima puntuació la proactivitat del Port de Sagunt, així com la flexibilitat dels serveis prestats, aspectes considerats de gran importància per als fabricants d’automòbils de cara a resoldre problemes dins del port i poder adaptar els serveis contractats a les seues necessitats sense que supose un extra-cost.

D’altra banda, la posada en marxa de cursos formatius per a conscienciar i formar als treballadors en la correcta manipulació dels vehicles, així com d’auditories internes i externes, són aspectes molt valorats en l’informe. Així mateix, l’accessibilitat per carretera, l’agilitat en la gestió per a assignació de zones de dipòsit en les terminals o la flexibilitat en la disponibilitat d’horaris no habituals són índexs molt positius per al Port de Sagunt.

En matèria de millora, l’informe assenyala la necessitat d’agilitar els processos duaners o la millora de la senyalització en les àrees de dipòsit.

Trànsit de vehicles

Durant 2017, el Port de Sagunt va experimentar un creixement del 40,24% en tràfic d’automòbils, superant els 270.000 vehicles canalitzats i situant-se com el 5è  port d’Espanya en aquest tipus de mercaderies. A més, en matèria d’import-export, el Port de Sagunt va exportar durant 2017 un 45% més que l’exercici anterior, superant els 165.000 vehicles. Una xifra que representa més 67% del tràfic total de vehicles canalitzats.