Gràcies a esta prova pilot, coordinada per la Fundació Valenciaport, es posaran a la disposició dels creueristes 10 bicis elèctriques i un pàrquing automàtic que les recarregarà amb d’energia solar.

La prova pilot s’emmarca en el projecte europeu SUMPORT, cofinançat pel Programa Interreg MED.

En el marc del projecte europeu SUMPORT – Sustainable Urban Mobility inMED PORT cities”, cofinançat pel programa Interreg MED, la Fundació Valenciaport, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València (APV) i les Naus, lidera una prova pilot denominada “I-Bike Sharing System at the Port ofValència”.

El projecte pilot, que consisteix en l’engegada d’un servei de lloguer de bicis elèctriques per a creueristes del Port de València, s’estrena hui amb l’arribada del creuer MSC DIVINA. Consta de 10 bicicletes elèctriques – marca KYMCO – i un pàrquing automàtic on les bicis es recarregaran amb energia solar. El pàrquing de bicicletes està situat en els voltants de la terminal de passatgers de Trasmediterránea i suposa un nou nexe d’unió del port amb el centre de la ciutat. Este  servei estarà disponible des d’avui i fins que finalitzen els 5 mesos de durada del pilot.

Igualment, en el marc de SUMPORT, la Fundació Valenciaport, en col·laboració amb l’APV, està actualitzant el Pla de Mobilitat Sostenible del Port de València. Una de les primeres actuacions que s’ha dut a terme ha sigut la realització d’un estudi de “Wayfinding” per a millorar la senyalització per als vianants i vehicular dins del port. Com a primer resultat, l’APV ha instal·lat un tòtem amb mapa incorporat i 5 senyals direccionals per a guiar als passatgers en l’itinerari des de la terminal de Trasmediterránea fins a la parada de l’autobús de l’EMT que els dirigirà tant al centre com a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El projecte SUMPORT, que està cofinançat pel programa Interreg MED, compta amb un pressupost total de quasi 2.4 milions d’euros i finalitzarà en 2019. El principal objectiu d’aquest projecte és millorar les capacitats de planificació en mobilitat sostenible en ciutats portuàries a través d’activitats de formació i intercanvi d’experiències. Com a resultat, les ciutats portuàries participants en el projecte (Durres, Limassol, Kotor, Igoumenitsa, Koper i València) desenvoluparan o actualitzaran els seus propis Plans de Mobilitat Urbana Sostenible. Així mateix, estes ciutats implementaran i simularan accions pilot en les quals provaran diferents tipus de mesures com a carrils bici, sistemes de bicicletes d’ús compartit, carpooling o aplicacions TIC per a sistemes de transport públic, en l’àmbit de la mobilitat sostenible amb un impacte concret en la vida diària dels ciutadans. El consorci valencià del projecte està format per la Fundació Valenciaport i Les Naus com a socis i l’Autoritat Portuària de València com empresa associada.