• El recinte valencià es posiciona com a destí de creuers mitjans de luxe per la seua oferta sostenible, diversificada i allunyada de les massificacions

València, 11 de setembre de 2023.- El creuer Seabourn Pursuit de la naviliera Seabourn Cruise Line ha realitzat hui la seua primera escala en el Port de València. La responsable de Màrqueting i Creuers de l’Autoritat Portuària de València (APV), Francesca Antonelli, ha sigut l’encarregada d’entregar el tradicional socarrat -la rajola valenciana de fang cuita dissenyada amb motius marítims que Valenciaport lliura als vaixells que atraquen per primera vegada en les seues instal·lacions- al capità del creuer, Stig Betten.

Antonelli ha destacat que “el turisme de creuers a la nostra ciutat està creixent de manera sostenible, una part són creuers de turisme familiar i una altra -com aquest vaixell- de turisme de luxe, amb una edat mitjana avançada que precisa d’una gran categoria de servei en destí i una ciutat accessible”.

Per part seua, Betten ha felicitat l’equip de Valenciaport per la seua professionalitat, “l’entrada a port ha sigut molt senzilla, és molt còmode l’atracada en els seus molls”. Així mateix, ha assenyalat “que el 70% dels passatgers han baixat del vaixell per a visitar diverses zones de la ciutat”. Els creueristes que han eixit del vaixell hui s’han dividit en quatre grups de visites: La Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Oceanogràfic, l’Albufera, visita Joies del Present i el Passat, i excussió lliure.

Este creuer, , consignat per Transcoma, ha arribat hui a València procedent de Barcelona i partirà a les 18.00 hores amb destinació Lisboa. València s’està posicionant com un destí preferent per a creuers mitjans de luxe gràcies a una oferta sostenible, diversificada i allunyada de les massificacions, oferint al turista de creuers unes excursions segures i adaptades a les noves necessitats.

La ciutat de València és un destí mitjà per al sector que brinda una àmplia gamma d’activitats urbanes i culturals, a les quals se sumen noves alternatives per als amants de l’aire lliure, l’esport o el senderisme, opcions més sostenibles com a tours amb bicicleta o monopatí. A més, es promocionen les experiències gastronòmiques, vitivinícoles, musicals o històriques que fan de València una experiència múltiple i variada que facilita la mobilitat i evita la saturació dels destins.

En este sentit, ha destacat Antonelli, “s’està treballant en la dinamització de l’activitat crucerística més enllà de la ciutat i el seu entorn, a les comarques d’interior i en els municipis de la província que volen atraure a estos turistes que atraquen al llarg de l’any en els molls del Port de València.

Un vaixell d’extra-luxe

El Seabourn Pursuit és un vaixell d’expedició d’ultra-luxe amb una eslora de 170 metres i una mànega de 26 metres i 10 cobertes. El vaixell té capacitat per a 260 passatgers i fins a 260 tripulants i la seua velocitat de navegació de 19 nusos. El Seabourn Pursuit està dissenyat i construït per a diversos entorns i s’adapta a navegacions pel Mediterrani i a recorreguts més complexes per aigües de l’Atlàntic, l’Amazones i l’Antàrtida. Per als destins d’expedició, el vaixell compta amb dos submarins fets a la mesura, 24 zodiacs, caiacs i un equip d’experts format per 26 persones la funció de les quals és involucrar als viatgers al llarg de cada trajecte.