• Els membres del Consell d’Administració han agraït l’esforç realitzat per tota la comunitat portuària i logística i per les institucions públiques el mes passat per a garantir el funcionament de la cadena de subministrament després del pas de la DANA 
  • Els trànsits registrats pel Butlletí Estadístic de Valenciaport i que assenyalen un creixement en la gestió de contenidors d’import el mes de novembre s’han analitzat i valorat en la reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) que s’ha celebrat hui en l’Edifici del Rellotge 
  • La recent reactivació del servei ferroviari a València ha permés recuperar la normalitat en els serveis de trànsits de mercaderies que circulen entre el centre peninsular i les terminals logístiques del Port de València o Sagunt evitant els 700 km addicionals de recorregut alternatiu 
  • Valenciaport ha tancat l’últim trimestre de l’any liderant el rànquing espanyol de l’índex de connectivitat PLSCI (Port Liner Shipping Connectivity Index), elaborat per la UNCTAD 
  • El Consell d’Administració ha aprovat el projecte d’instal·lació fotovoltaica i 29 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics presentat per APM Terminals

València, 19 de desembre 2024.- Els membres del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) reunits hui en l’Edifici del Rellotge han agraït l’esforç realitzat per tota la comunitat portuària i logística i per les institucions públiques el mes de novembre passat per a garantir el funcionament de la cadena de subministrament després del pas de la DANA. Així mateix, ha posat en valor el treball ininterromput per a aconseguir restablir en el menor temps possible les infraestructures de transport i el normal funcionament del sector logístic i de l’activitat empresarial.

El pla de xoc desenvolupat per a garantir el proveïment de mercaderies després del pas de la DANA el passat 30 d’octubre -i arran de la destrucció de les principals infraestructures del transport valencianes- ha permés assegurar la recepció de subministraments des del primer moment. L’ampliació d’horaris en les terminals portuàries, la priorització de gestió per als contenidors de descàrrega (import) i l’estreta col·laboració públic-privada han aconseguit garantir l’arribada de mercaderies en un moment crític.

En este sentit, la priorització de gestió de contenidors import establida per Valenciaport durant els dies posteriors al desastre ha permés que el mes de novembre els molls valencians hagen registrat un augment del +21,04% en TEU’s de descàrrega, trànsits considerats com a imprescindibles tant per a la recuperació de la població com de l’activitat empresarial i industrial de l’àrea afectada.

Després de la tragèdia, els molls valencians van mantindre la seua activitat de manera ininterrompuda gràcies al treball conjunt de terminalistas, APV i serveis portuaris. Un treball realitzat en col·laboració amb les administracions -locals, autonòmica i estatal- així com amb organitzacions empresarials, forces i cossos de seguretat de l’Estat, transportistes i logístics i que va evitar que es minvara la capacitat de funcionament de la cadena logística empresarial i industrial de la Comunitat i de l’àmbit d’influència del Port de València. Per la seua part i com és lògic després de l’aturada d’activitat de les empreses valencianes, les exportacions s’han vist minvades, i durant este mes el nombre de contenidors de càrrega gestionats han registrat una caiguda del -19,68%.

En general, segons detalla el Butlletí Estadístic de l’Autoritat Portuària de València, l’onzé mes de l’any ha presentat una estructura de trànsits en els molls valencians amb un creixement del +3,88% en la gestió de contenidors i una caiguda del -6,39% en la gestió de tones. Les dades acumulades de l’any (de gener a novembre i en comparació amb el mateix període de 2023) registren un augment del +13,92% en número de TEU’s i del +4,57% en tones.

Ja en referència a l’activitat de desembre, la reactivació del servei ferroviari a València ha permés que els trànsits de mercaderies que circulen entre el centre peninsular i les terminals logístiques del Port de València o Sagunt puguen recuperar des d’aquesta mateixa setmana la seua ruta habitual i més directa, evitant els 700 quilòmetres addicionals que havien de recórrer les mercaderies pujades al ferrocarril per a arribar Madrid.

Així mateix, Valenciaport tanca any liderant el rànquing espanyol de l’índex de connectivitat PLSCI (Port Liner Shipping Connectivity Index), elaborat per la UNCTAD i que puntua el grau de connectivitat dels ports amb la resta dels països del món.

Reunió del Consell d’Administració

Totes estes dades del Butlletí Estadístic del mes de novembre s’han analitzat i valorat en la reunió de hui del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) que s’ha celebrat hui en l’Edifici del Rellotge.

Respecte als acords aconseguits, el Consell d’Administració ha aprovat el projecte d’instal·lació fotovoltaica de 925 kWn per a autoconsum individual sense excedents i 29 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics presentat per APM Terminals.

En la reunió, també s’ha donat el vistiplau al projecte del Pla d’Empresa 2025 de l’APV i s’ha informat de la presentació de dues ofertes al concurs de projectes per a la interacció port-ciutat a través de la zona nord del Port de Sagunt.