Els primers sis vagons del metro de Nàpols, fabricats per l’empresa espanyola CAF – Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils, van salpar del port de Sagunt en la matinada del passat 8 de març.

Vista la transcendència de l’esdeveniment i com a mesura excepcional, el vaixell del Grup Grimaldi que transportarà els vagons farà escala en el port de Nàpols

Sagunt, 9 de març de 2020. El Grup Grimaldi ha sigut triat com a companyia de transport dels 114 vagons del metro de Nàpols, que van salpar des del port de Sagunt rumb a Itàlia en la matinada del passat diumenge 8 de març. Les primeres sis unitats, fabricades per l’empresa basca CAF – Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, arribaran a Nàpols l’endemà passat. La gestió del projecte està a càrrec de la transitària Multitrade.

Sebastiano Cirnigliaro, Key Account Manager de Grimaldi España, ha explicat que “el Grup Grimaldi, que té la seua central a Nàpols, està orgullós de transportar els trens de CAF per al metro de la nostra ciutat. A més, ens complau poder desenvolupar este projecte juntament amb un referent mundial del sector ferroviari com CAF i amb un forwarder de referència com Multitrade”. Sobre el futur de la companyia, Cirnigliaro afirma que “el Grup Grimaldi continuarà apostant i invertint per a poder oferir al mercat un transport intermodal cada vegada més competitiu i sostenible i per a crear més trànsit de mercaderia entre els ports espanyols de Barcelona, València, Sagunt i Bilbao i la resta del món.

Aurelio Martínez, president de Valenciaport, societat que gestiona el port de Sagunt, ha declarat que “El Mediterrani és una de les grans àrees comercials del món gràcies també a grans companyies com Grimaldi. Col·laborar amb la companyia italiana de manera segura i eficient en la complexa càrrega de vagons del metro de Nàpols és possible perquè Sagunt i Valènciaport disposen de les instal·lacions necessàries; i portar fins a la costa mediterrània uns vagons fabricats al Cantàbric, en la riba nord d’Espanya, és una mostra del potencial del hinterland de Valènciaport, que abasta quasi tota Espanya, i de la importància que té el corredor Cantàbric – Mediterrani (València-Sagunt-Teruel-Zaragoza-Bilbao)”.