De València a la Xina o l’Illa Reunió: el porc espanyol arriba a 75 països a través de Valenciaport

El continent asiàtic copa la gran majoria del mercat. 8 de cada 10 tones de carn porcina que ixen dels molls de Valenciaport tenen com destinació Xina.

Des de les dàrsenes del Port de València parteixen carn de porcí espanyol a països tan dispars com Nova Zelanda, Sud-àfrica, Cánada, Kenya, Xile, Gabon o l’Illa Reunió.

La connectivitat del recinte valencià amb algun dels 1.000 ports amb el que té connexió facilita la labor exportadora del teixit empresarial, crucial per a la viabilitat futura de moltes empreses i ocupacions.

Valenciaport disposa de 3.000 connexions per a contenidors refrigerats a més de magatzems frigorífics per als productes peribles.

Cada any milers de contenidors amb carn de porc parteixen del Port de València per a ser consumida a Amèrica del Nord, Àsia, Oceania, Europa o Amèrica del Sud…fins a un total de 75 països, de gegants com la Xina, a remotes illes del Pacífic, passant per zones del cor d’Àfrica. Hui dia les exportacions representen una activitat important per als països i la seua economia. En un context marcat per la incertesa econòmica i la competitivitat, les vendes a l’exterior són un motor de la generació de riquesa i ocupació i una assegurança per a la viabilitat futura de moltes empreses. Un valor que el sector ramader espanyol està explotant amb el suport del Port de València, un aliat de les empreses exportadores perquè els seus productes puguen arribar a qualsevol destinació.

Des dels molls del Port de València ixen contendores carregats de carn porcina “Made in Spain” a totes les zones del món. Segons les últimes dades del Butlletí Estadístic de l’Autoritat Portuària de València (APV), en el primer semestre de l’any, van partir del recinte portuari valencià un total de 174.591 tones de carn de porc espanyola amb destinació a 75 països dels cinc continents habitats.

Com a soci estratègic del sector, la comunitat portuària de Valenciaport aposta any rere any per dotar dels serveis i instruments necessaris per a facilitar els moviments de productes agroalimentaris tant no peribles com peribles. En este últim cas, el transport marítim refrigerat es realitza en contenidors reefer, que estan equipats amb un motor refrigerador que permet el transport de mercaderies sensibles a la temperatura com a carns. Valenciaport compta amb 3.000 connexions per esta mena de contenidors a més de magatzems frigorífics per esta mena de productes.

Per les terminals de Valenciaport passen cada any més de 5 milions de contenidors, amb origen i destinació a 1.000 ports de 168 països i amb les mercaderies més variades. Esta connectivitat permet que un exportador de carn porcina de Castella-la Manxa, Múrcia, Comunitat Valenciana, Castella Lleó o Aragó puga enviar un contenidor a l’Illa Reunió situada en l’oceà Índic a l’est de Madagascar amb 145.000 habitants o en la paradisíaca Illa Societat en el Pacífic Sud perquè puga ser degustat per algun dels seus 200.000 habitants, o es consumisca producte espanyol en qualsevol racó de la Xina, el Japó o Corea del Sud.

El mercat asiàtic copa les exportacions de carn porcina

El 95% de les vendes estan destinades al mercat asiàtic, sobreeixint la Xina que acapara el 79% de la carn de porc que ix dels molls del Port de València, en concret, en el primer semestre de l’any s’han carregat 137.721 tones amb destinació al gegant asiàtic. A continuació, se situa el Japó amb un 5% del trànsit, seguit per Corea del Sud amb el 4,3%, Singapur amb el 3,5% o Filipines amb el 2,9%.

Però el porc espanyol també es troba, gràcies a la connectivitat de Valenciaport, en mercats tan diversos com Nova Zelanda, el Canadà, Sud-àfrica, Illa Reunió, Kenya, Costa d’Ivori, Namíbia, Mèxic, Unió dels Emirats Àrabs, Cuba, Gabon, Congo, Suècia, els EUA o l’Illa Societat, entre altres. Així, per exemple, s’han exportat 1.072 tones al Canadà, 404 a Costa d’Ivori o 358 a Kenya. Com a destins més “exòtics”, destaquen les 389 tones de carn porcina amb destinació a l’Illa de Reunió en l’Índic, les 76 tones a Illa Societat en el Pacífic Sud o les 37 tones a Martinica al Carib.

PAIS TONELADAS 2021 %
China 137.721 78,88
Japón 8.669 4,97
Corea del Sur 7.432 4,26
Singapur 6.028 3,45
Filipinas 5.040 2,89
Hong-Kong 2.264 1,30
Taiwán 1.949 1,12
Canadá 1.072 0,61
Malasia 611 0,35
Costa de Marfil 404 0,23
Isla Reunión 389 0,22

El Port de València es converteix així en el principal aliat de milers d’empreses exportadores de la seua àrea d’influència que poden vendre els seus productes a través del transport marítim a grans mercats com el nord-americà o l’asiàtic, però al mateix temps arribar a remotes illes del Pacífic. Valenciaport, com a referent de la logística per a tota Espanya, continua millorant les seues infraestructures i serveis per a donar resposta a les necessitats de l’activitat import/export de les empreses, i a l’augment en els pròxims anys del trànsit marítim.