Valenciaport ha rebut el premi de l’Associació de Ports de Creuers del Mediterrani (MedCruise) per la gestió en les xarxes socials de la pandèmia de la COVID-19 i el seu suport al sector creuerista

L’activitat creuerista retorna a València. El 27 de juny realitzarà escala el vaixell Mein Schiff 2 de la companyia TUI Cruises

València, 11 de juny de 2021. Valenciaport ha rebut este matí el premi a la millor estratègia en xarxes socials que concedeix l’Associació de Ports de Creuers del Mediterrani (MedCruise), un guardó que reconeix la labor desenvolupada en 2020 per la comunitat portuària de València durant la pandèmia de la COVID-19 i el suport al sector creuerista en un any complicat per a esta indústria. El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha agraït en nom del Port de València i de la seua comunitat portuària “este premi que ha concedit MedCruise que destaca el valor de transmetre i explicar a la gent la importància dels ports i els creuers per a la comunicació entre països i cultures. Un reconeixement que ens motiva a seguir en este camí”.

L’APV també ha subratllat la gran feina desenvolupada per les dues institucions finalistes, Galataport Instanbul de Turquia i Port Network Authority of Southern Adriatic d’Itàlia, així com el compromís de MedCruise pel seu paper decisiu en la promoció i suport a la comunitat creuerista. Esta és la tercera edició d’estos premis que organitza esta Associació que reuneix i representa als ports de creuers que acullen més del 20% del trànsit mundial. MedCruise ha destacat l’excel·lent treball realitzat durant 2020 per la comunitat portuària de València a través de les diferents xarxes socials (Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn o Youtube) com a servei públic per a informar la ciutadania, empreses i institucions de la seua activitat en un any marcat per l’emergència sanitària, apostant per uns continguts pròxims, visuals i humanitzats.

Retorn de l’activitat

El sector creuerista ja té llum verda per a retornar la seua activitat en els ports espanyols. Després de més d’un any paralitzat, el Port de València rebrà al Mein Schiff 2 de la companyia TUI Cruises, un creuer d’itinerari peninsular que realitzarà escala el 27 de juny sota uns protocols de seguretat molt exhaustius. L’obertura del sector creuerista era una notícia molt esperada per a tot el sector que participa en aquesta activitat: empreses implicades, comerç, hosteleria, guies turístics, transport, serveis culturals o alimentació, entre altres. I és que els 15 mesos d’inactivitat del turisme de creuers a València ha suposat que la ciutat i els seus voltants hagen deixat d’ingressar uns 70 milions d’euros (desemborsament inicial més facturació en els sectors econòmics de la ciutat), segons es desprén d’un estudi elaborat per la Fundació Valenciaport en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València.

Durant aquest temps, l’APV, la comunitat creuerista, Conselleria de Sanitat, Turisme Comunitat Valenciana o València Turisme han treballat per a garantir en tot moment la seguretat dels creueristes, treballadors del port i de la destinació València. Un turisme segur que, a més de les exigents mesures adoptades per les navilieres, disposarà d’una oferta turística diversificada dins de la ciutat i els seus voltants amb grups “bambolla”. Estos protocols estableixen excursions exclusivament guiades, sense possibilitat del passatger de baixar al destí pel seu compte, grups reduïts i més experiències a l’aire lliure, entre altres.