Aurelio Martínez avança la licitació de la primera de les plantes fotovoltaiques en el Port de València

Se situarà entre el dic Príncep Felip i el Club Nàutic de València

Se suma a la planta solar del Port de Gandia que ja ha eixit la licitació amb un pressupost base d’1.558.001 euros i un termini de presentació d’oferta fins al 29 d’agost

També està contemplada una altra instal·lació en l’edifici del magatzem per a vehicles de València Terminal Europa

Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha destacat que “aquests projectes són una mostra del compromís ferm de Valenciaport amb la descarbonització, la reducció de la dependència dels combustibles fòssils i l’autonomia energètica”

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha avançat aquest matí en la roda de premsa després del Consell d’Administració de l’APV que en els pròxims dies eixirà a licitació la instal·lació d’una planta fotovoltaica en el Port de València. En concret, la planta solar es va instal·lar entre el dic Príncep Felip i el Club Nàutic de València, i ocuparà una superfície de 6.420 m², amb una potència instal·lada de 1.464,5 KWp d’energia totalment renovable i un pressupost base de més de tres milions d’euros.

“Tenim un pla ambiciós de caràcter estratègic, amb objectius concrets i aplicats a mesura dels diferents actors que operen dins del Port, amb accions reals com l’aposta per l’ús d’energia fotovoltaica”, ha explicat Aurelio Martínez. De fet, a més d’aquesta planta que se situarà en la zona sud del Port de València, també està contemplada una altra instal·lació en l’edifici del magatzem per a vehicles de València Terminal Europa, o la planta que ja s’ha licitat per al Port de Gandia.

“Aquests projectes són una mostra del compromís ferm de Valenciaport amb la descarbonització, la reducció de la dependència dels combustibles fòssils i l’autonomia energètica”, ha apuntat el responsable de l’APV, qui ha recordat l’objectiu estratègic de Valenciaport 2030, zero emissions. “Un pla amb mesures concretes ja en marxa com l’ús del Gas Natural Liquat i de l’hidrogen en maquinària portuària, la construcció de dues subestacions elèctriques en el Port de València o la ubicació de diversos aerogeneradors, per a la producció d’energia eòlica”.

La setmana passada l’APV va publicar la licitació de la instal·lació i el manteniment de la instal·lació fotovoltaica que se situarà en l’embull 4 del Port de Gandia amb una potència de 705 Kwp, amb un pressupost base d’1.558.001, 20 euros i un termini de presentació d’ofertes fins al 29 d’agost. Aquest projecte compta amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.