Valenciaport reconeguda com a Empresa Saludable i Sostenible en Promoció de la Salut en el Treball

Durant el VII Encontre de la Xarxa Espanyola d’Empreses Saludables, l’APV va rebre el diploma de “Empresa Saludable i Sostenible en Promoció de la Salut en el Treball” per part de l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST)

La cap de Medicina i Promoció de Salut en el Treball de l’APV, la doctora Amparo de Leyva, va recollir aquest guardó que posa en valor l’activitat de promoció de la salut entre els treballadors que realitza Valenciaport i fomentar actuacions en favor a aquesta causa

L’INSST també va atorgar a l’APV el guardó “Millor Acció en Promoció de la Salut Cardiovascular”

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha rebut el reconeixement d’Empresa Saludable i Sostenible en Promoció de la Salut en el Treball per part de l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST) en col·laboració amb la Xarxa europea per a la Promoció de la Salut en el Treball (ENWHP) i la Xarxa Espanyola d’Empreses Saludables (REES).

En 2017, l’APV ja va ser reconeguda pel seu model de bona pràctica en “Promoció de la Salut en el Treball”. No obstant això, en esta ocasió també ha estat guardonada com a Empresa Saludable i Sostenible, un premi que té com a objectiu reconèixer el treball de les organitzacions en matèria de promoció de la salut dels seus treballadors. Per tant, rebre el premi implica que l’organització no sols està compromesa amb la causa, sinó que també promou actuacions en la pràctica amb la finalitat de cuidar la salut dels seus treballadors.

Este distintiu va ser recollit per la cap de Medicina i Promoció de Salut en el Treball de l’APV, la doctora Amparo de Leyva de la mà del director de l’INSST, Carlos Arranz la directora de l’Institut Asturià de Prevenció de Riscos Laborals, Miryam Hernández.

A més, l’APV també ha estat condecorada en la primera edició del premi “Millor Acció en Promoció de la Salut Cardiovascular” pel INSST i la Fundació Espanyola del Cor (FEC) pel seu programa de promoció d’estils de vida saludables en la població i aconseguir així prevenir l’aparició de malalties cardiovasculars.

Este guardó suposa un recolzament a l’estratègia en promoció de la Salut de Valenciaport que garanteix les millors condicions de treball per als empleats en termes de qualitat, sostenibilitat i integritat, promovent accions enfocades a facilitar l’adopció d’estils de vida saludables i generar una cultura del benestar físic i emocional dins de l’estratègia de l’empresa.

Amb dos reconeixements van ser atorgats en el VII Encontre de la Xarxa Espanyola d’Empreses Saludables celebrat a Oviedo. Un esdeveniment que va analitzar les situacions d’actualitat que preocupen el món laboral i al propi treballador. En concret, el tema central d’enguany va girar entorn de la prevenció del risc cardiovascular en l’empresa, alineant-se amb els objectius de l’Estratègia de Seguretat i Salut en el Treball.

L’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball O.A., M.P. (INSST) és l’òrgan científic tècnic especialitzat de l’Administració General de l’Estat que té com a objectiu l’anàlisi i estudi de les condicions de seguretat i salut cap als treballadors en l’àmbit laboral. La Xarxa europea per a la Promoció de la Salut en el Treball (ENWHP) és una plataforma que tracta de millorar la salut i el benestar dels treballadors i reduir l’impacte dels danys relacionats amb el treball. També és un organisme de recopilació i difusió d’exemples de bones pràctiques i mètodes de salut en el lloc de treball amb vista a augmentar els coneixements a nivell europeu sobre metodologies i exemples.