• En la reunió de hui del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) s’ha aprovat la signatura del conveni entre Valenciaport i l’Ajuntament de la ciutat per a la constitució d’un òrgan que permeta la gestió coordinada de determinats immobles situats en la Marina de València
  • Així mateix, s’ha otorgat a l’empresa Serveis Maritims Port Eivissa, S.L i Ocibar, S. A. l’adequació i explotació en règim de concessió administrativa, de les instal·lacions nàutic-esportives de la zona nord del port de València
  • En la reunió s’ha acordat també l’otorgament de la concessió de l’antiga base d’Iberdrola a Smart Visual Data S.L.

València, 26 de setembre de 2024.- El Consell d’Administració ha aprovat hui -en una reunió ordinària celebrada en l’Edifici del Rellotge- la signatura del conveni entre l’Autoritat Portuària de València i l’Ajuntament de la ciutat. Este conveni, aprovat pel consistori en la sessió ordinària de la seua Junta de Govern Local del passat 20 de setembre, és fruit del treball i la voluntat de diàleg entre les dues administracions i té per objecte:

  • La gestió coordinada de les competències que respectivament tenen atribuïdes l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, mitjançant la creació d’un òrgan interadministratiu de cooperació que desenvoluparà les seues funcions respecte de determinats béns immobles de la seua respectiva titularitat, tant de naturalesa demanial com patrimonial, integrants de l’espai físic conegut com La Marina de València.
  • Regular la composició d’este òrgan (paritari: igual nombre de membres del consistori i de l’APV); el seu règim de funcionament (corresponent la Presidència a un dels membres designats per l’Ajuntament de València); i també les seues funcions.
  • Identificar els béns demanials i patrimonials concrets -titularitat d’una i una altra Administració Pública- sobre els quals l’òrgan de cooperació exercirà les funcions que li són encomanades.

“El treball conjunt i el diàleg entre les dues administracions desbloqueja una situació jurídica de partida molt complexa en La Marina. Este projecte comú revertirà en benefici de tots els ciutadans”, ha valorat Mar Chao, presidenta de l’APV, després de l’aprovació del conveni en la reunió.

No estan inclosos en este conveni -aprovat hui pel Consell d’Administració- els béns demanials portuaris integrats en la Marina de València destinats a usos nàutic-esportius i nàutic-recreatius, els quals han sigut objecte de l’otorgament d’una concessió en la mateixa sessió del Consell.

Otorgament de la concessió per a la gestió dels espais nàutic-esportius de la zona nord del Port de València La gestió d’estos béns ha sigut objecte d’un concurs públic en règim de concessió administrativa, que ha sigut otorgat hui en el mateix Consell a les empreses: Serveis Maritims Port Eivissa, S.L i Ocibar, S. a., després de completar tots els tràmits legals previstos.

Este concessionari, que realitzarà una inversió de 84,8 milions d’euros, s’encarregarà de l’adequació i explotació de les instal·lacions nàutic-esportives de la zona nord del port de València per un període de 35 anys, ampliables amb fins a un màxim de dues pròrrogues successives de 8 i 7 anys, respectivament.

Els béns de domini públic objecte de la concessió adjudicada a Serveis Maritims Port Eivissa, S.L i Ocibar, S. a. inclouen una superfície de terra de 236.894,00 m² i una superfície de làmina d’aigua (després de l’execució de les obres) de 283.056,00 m².

La proposta de Serveis Maritims Port Eivissa, S.L i Ocibar, S.A. inclou una sèrie d’iniciatives encaminades a oferir unes instal·lacions nàutic-esportives d’excel·lència als usuaris i embarcacions d’esbarjo, així com el foment d’activitats nàutiques, esportives i culturals destinades a la ciutadania i la generació a més ocupació de qualitat. La iniciativa inclou entre altres:

  • La prestació dels serveis de gestió dels llocs d’amarrament
  • El subministrament de carburants a embarcacions i els subministraments d’aigua, energia elèctrica, telefonia i transmissió de dades.
  • El desenvolupament d’activitats de caràcter formatiu i educatiu i de suport a l’esport nàutic en el camp de la nàutica esportiva, com poden ser cursos de vela en les seues diferents variants.
  • L’organització d’esdeveniments i competicions esportives i activitats culturals.
  • Els serveis d’encallada i reparació d’embarcacions, especialment destinats a prestar un servei integral als usuaris de les instal·lacions.
  • Els serveis comercials com l’explotació de locals comercials, oci i/o restauració, o oficines.

En este sentit, la proposta de Serveis Maritims Port Eivissa, S.L i Ocibar, S. a. inclou una reordenació dels amarraments per a millorar la productivitat i que permeta augmentar la presència d’embarcacions tant de gran eslora com de xicoteta i mitjana eslora. El projecte contempla 370 amarraments en la dàrsena interior (de 12 metres fins a 130 metres d’eslora) 74 amarraments en la dàrsena nord (de 24 metres a 115 metres d’eslora) i 227 amarraments en la dàrsena sud (des de 6 metres fins a 40 metres d’eslora).

El varador contemplat en el projecte tindrà capacitat per a treballar amb embarcacions des dels 10-15 metres fins als 60 metres d’eslora. A més, disposarà d’una marina seca capaç d’albergar 228 vaixells de fins a 8 metres.

Per a la part de terra es contemplen instal·lacions i espais dedicats a la formació nàutica, investigació, comercials i de restauració i oci.

El Consell d’Administració de la APV otorga la concessió administrativa de l’antiga base d’Iberdrola a Smart Visual Data S.L.

El Consell d’Administració de l’APV ha otorgat la concessió administrativa d’ocupació de béns de domini públic portuari de l’antiga base d’Iberdrola amb destinació a la ubicació d’un centre empresarial de tecnologia i innovació a favor de Smart Visual Data S.L. La concessió tindrà un termini de 20 anys en els termes i amb subjecció al Plec de condicions que regirà la concessió.

L’empresa invertirà 2,9 milions d’euros en la rehabilitació i explotació dels dos edificis, coneguts com les antigues bases d’Iberdrola, per a convertir-los en centre empresarial de tecnologia i innovació. El Projecte contempla la transformació i rehabilitació dels edificis, així com l’obertura de determinats espais a la ciutadania amb zones i places accessibles.

Per a Mar Chao, presidenta de l’APV, “els tres acords del Consell de hui relatius a la Marina de València són tres excel·lents notícies per als valencians, que disposaran en la Marina dels millors serveis, en totes les seues facetes: oci, esport, cultura … ; tots ells elements dinamitzadors d’aquest pol innovador i generador d’ocupació”.