Representants de més de 50 ports de tot el món han assistit a este certamen centrat en la logística del producte refrigerat.

En 2018, Valenciaport va gestionar més de 7 milions de tones de import-export de productes peribles.

València, 19 de setembre de 2019.- Representants de més de 50 ports de tot el món i nombroses empreses del sector logístic de productes peribles han certificat estos dies amb la seua presència l’èxit de la IX Cool Logistics Global, la principal fira europea de logística per a productes refrigerats que ha culminat hui a València. La trobada ha permet reforçar el paper de Valenciaport com un enclavament altament especialitzat per al tràfic reefer, tal com va ser posat de manifest pel president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, que va recalcar que “l’alta connectivitat de Valenciaport li converteix en la millor opció al Mediterrani per a cada línia d’enviament de productes refrigerats”.

Durant la trobada, en el qual s’han analitzat les principals tendències i desafiaments als quals ha de fer front el sector, s’ha evidenciat que els productes refrigerats exigeixen cada vegada major agilitat a la seua cadena logística i millors infraestructures tant per a l’emmagatzematge com per al transport terrestre o ferroviari. Els assistents també van tindre l’oportunitat de conéixer de primera mà les instal·lacions portuàries de València a través d’una visita guiada al recinte.

En la seua intervenció, Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV, ha destacat que “Valenciaport compta amb una situació estratègica optima molt pròxima tant a l’importador com a l’exportador, la qual cosa ens converteix en un port clau per a este tipus de trànsits al Mediterrani. A més, disposem de 92 serveis regulars amb els cinc continents per al trànsit perible, la qual cosa possibilita l’accés a mercats tan diversos com els Estats Units, el Canadà, el Brasil, la Xina o el Japó, entre molts altres”.

Així mateix, Mar Chao també ha explicat la important aposta que han realitzat les 3 principals navilieres del món que tenen presència en el port de València (Maersk, MSC i Cosco) pel trànsit reefer. En concret, la terminal CSP Iberian disposa de 1.500 connexions reefer, APM compta amb 750 connexions per a eixe tipus de contenidors mentre que MSC disposa de 576 connexions. Precisament, MSC ha aprofitat la seua presència en la Cool Logistics per a ratificar la seua aposta pel trànsit reefer anunciant la posada en marxa d’un nou servei ferroviari reefer que unirà València amb Saragossa amb una freqüència inicial de dos trens setmanals. A estes infraestructures en les terminals de contenidors se li afigen el magatzem d’Agro Mercants Group que compta amb 16.000 m2 destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerats i un lloc d’inspecció fronterera de 17.000 m2 que, a través de la Marca de Garantia, garanteix que qualsevol contenidor que siga portat a estes instal·lacions ha de ser revisat en un temps inferior als 45 minuts.

Tal com ha explicat Mar Chao en la seua intervenció, estes infraestructures han convertit a Valenciaport en una de les principals plataformes logístiques per a este tipus de trànsit. En 2018, els recintes portuaris de l’APV (València, Sagunt i Gandia) van gestionar més de 7 milions de tones de import-export de productes peribles. Els principals països als quals s’exporta a través de Valenciaport són els Estats Units, el Canadà, Aràbia Saudi, el Brasil i la Xina mentre que es reben importacions, fonamentalment, de la Xina, el Perú, l’Índia, Xile i l’Equador.