L’Autoritat Portuària de València (APV)  té com a eix prioritari de la seua estratègia la lluita contra el canvi climàtic amb projectes concrets per a aconseguir l’objectiu Valenciaport 2030 zero emissions

L’APV és una de les institucions signants d’este acord que serà presentat en la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CP26) que se celebra a Glasgow (Escòcia)

Esta iniciativa està impulsada per Getting to Zero Colaboration, una associació integrada pel Global Maritime Fòrum, World Economic Fòrum and Friends of Ocean Action

Està recolzat per més de 200 líders del sector i organitzacions que representen a tota la cadena de valor marítima, i transmet el clar missatge que la plena descarbonització del transport marítim internacional és urgent i assolible

València, 28 d’octubre de 2021.- Valenciaport  forma part dels 15 ports del món més exigents en la lluita contra el canvi climàtic que fan una crida als governs perquè col·laboren amb el sector del transport marítim en l’execució de les polítiques i les inversions necessàries per a aconseguir la descarbonització de les cadenes de subministrament mundials i de l’economia mundial.

L’Autoritat Portuaria de Valencia (APV) és una de les institucions que han signat la Call to Action per la descarbonització del transport marítim, una iniciativa impulsada per Getting to Zero Colaboration, una associació integrada pel Global Maritime Fòrum, World Economic Fòrum i Friend of Ocean Action. Esta acció es presentarà en la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CP26) que se celebrarà la setmana vinent a Glasgow (Escòcia).

Valenciaport se suma a esta acció que està recolzada per més de 200 líders del sector (entre ells 15 ports) que representen la cada de valor marítima. Amb esta iniciativa es vol comprometre als governants mundials que la plena descarbonització del transport marítim internacional és urgent i assolible.

Valenciaport 2030, zero emissions

En esta línia, l’Autoritat Portuària de València (APV), té com a eix prioritari de la seua estratègia la lluita contra el canvi climàtic i l’aposta per fomentar projectes sostenibles. Amb accions definides i el foment de l’emprenedoria verda, està exercint un efecte tractor per a incentivar iniciatives mediambientals que posicionen a la ciutat i a la regió com a referents en la descarbonització.

L’aposta per la intermodalitat i les connexions ferroviàries, la inversió en fonts renovables com l’energia eòlica i fotovoltaica, la implantació de projectes amb hidrogen en les instal·lacions, la digitalització d’equips i operacions, el proveïment de vaixells amb gas natural liquat (GNL), l’electrificació de les terminals o el disseny d’edificis amb criteris d’eficiència energètica són només algunes de les accions que l’APV està implementant en els últims anys per a transformar les instal·lacions portuàries valencianes en tot un exemple en la lluita contra el canvi climàtic. Projectes que tenen com a objectiu comú de la comunitat portuària un port 0 emissions en 2030, avançant-se en vint anys al propòsit marcat per la Unió Europea.