Valenciaport serà el primer port d’Europa a utilitzar l’energia de l’Hidrogen en les seues terminals de contenidors

Una màquina del tipus reach stacker per a manipular contenidors i un cap tractor terminal tractor seran els primers vehicles portuaris propulsats per piles d’hidrogen en un port europeu.

El projecte pilot compromet una inversió de 4 milions d’Euros i rep finançament del programa Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU).

La iniciativa, que tindrà lloc en el Port de València compta amb la participació de l’Autoritat Portuària, Fundació Valenciaport, Centre Nacional de l’Hidrogen, MSC Terminal València, Grup Grimaldi, Hyster-Yale, Atena, Ballard Power Systems Europa i ENAGAS.

València, 1 de gener de 2019.- El Port de València serà el primer port d’Europa a incorporar l’energia de l’hidrogen per a reduir l’impacte ambiental de les seues operacions. Una reach stacker de càrrega/descarrega i transport de contenidors i un cap tractor de terminal per a operacions ro-ro seran les primeres màquines propulsades per piles d’hidrogen que operaran en condicions reals en l’enclavament valencià. La iniciativa està promoguda pel Port de València i s’emmarca dins del seu pla estratègic de desenvolupament d’energies renovables. El projecte pilot, denominat H2Ports, també incorpora la instal·lació d’una estació mòbil de subministrament d’hidrogen, o “hidrogenera” que en la fase inicial del projecte treballarà en les terminals de Grimaldi (València Terminal Europa) i de MSC del Port de València.

Esta estació es desenvoluparà amb criteris de seguretat i de rendibilitat econòmica amb l’objectiu de contribuir a la descarbonització de la cadena logístic-portuària.

El projecte H2Ports comportarà una inversió total de 4 milions d’euros, i compta amb la participació – a més de l’Autoritat Portuària de València – de la Fundació Valenciaport, del Centre Nacional de l’Hidrogen, i de les empreses privades MSC Terminal València, Grup Grimaldi, Hyster-Yale, Atena, Ballard Power Systems Europa i ENAGAS.

Este projecte ha rebut finançament de la Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU). Esta entitat de col·laboració públic-privada és l’organisme europeu que promou l’adopció de l’hidrogen com a alternativa baixes emissions i rep suport a través dels programes d’Investigació i Innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea, Hydrogen Europe Research i Hydrogen Europe.

En el marc de la seua estratègia energètica, el Port de València va incorporar en 2017 la utilització de l’hidrogen i de les piles de combustible com a alternativa energètica, en el seu objectiu de millora contínua en la reducció d’emissions i de la denominada Petjada de Carboni.

L’estratègia va rebre impuls definitiu al juny de 2017 quan l’Autoritat Portuària i la Fundació Valenciaport van signar d’un acord de col·laboració amb la FCH JU per a la seua participació en la iniciativa Regions and Cities amb l’objectiu de promoure l’ús de l’hidrogen i les piles de combustible en el Port de València. Amb el citat acord, APV i Fundació Valenciaport formen part de les més de 88 regions i ciutats pertanyents a 22 països de la Unió Europea que ja ha subscrit este memoràndum, entre les quals es troben les ciutats de Londres, Reykjavik, Venècia o Hamburg i les regions de Països del Loira o Rhin-Westfàlia, entre altres.

El projecte H2Ports permetrà demostrar en operacions reals estos nous prototips en les terminals de Grimaldi i d’MSC, convertint-se així en les primeres instal·lacions portuàries europees que utilitzaran maquinària propulsada amb hidrogen.

Amb la posada en marxa de les accions derivades del projecte H2PORTS l’Autoritat Portuària i la comunitat portuària continuen en la senda de la cerca de combustibles menys contaminants per a la seua utilització en els ports i d’esta manera contribuir a la descarbonització de les activitats relacionades amb el transport.

L’energia de l’hidrogen és una font energètica alternativa que pot utilitzar-se en lloc del carbó o del petroli. Això significa que la de l’hidrogen és una font d’energia viable, que no contamina el planeta com poden arribar a fer-lo els combustibles fòssils i la biomassa. Estos altres combustibles estan basats en el carboni. No obstant això, quan es cremen, el diòxid de carboni i monòxid de carboni s’alliberen en l’atmosfera. Quan l’hidrogen es crema, es combina amb l’oxigen en l’aire per a difuminar-se en l’aigua. L’energia de l’hidrogen es recicla al 100%; y en lloc de fum es converteix en aigua.