• La Comissió d’Igualtat de l’Autoritat Portuària de València (APV) celebra el Dia Internacional de la Dona amb una visita a l’exposició ‘Igualtat i Corresponsabilitat’ que acull el singular Edifici del Rellotge

• En la visita s’ha reivindicat el paper de la dona en la logística i s’ha donat a conéixer la recentment creada Associació de Dones en la Logística i el Transport: MELYT

València, 8 de març de 2024.- Valenciaport rendeix homenatge a la Dona amb una nova exposició en l’Edifici del Rellotge. La mostra ‘Igualtat i Corresponsabilitat’ organitzada per la Comissió Permanent d’Igualtat de l’Autoritat Portuària de València (en la qual està representada la part social i diferents departaments de l’APV), pot visitar-se fins al diumenge 10 de març en horari d’11.00 a 18.30 hores.

Amb esta exposició, la Comissió Permanent d’Igualtat de l’APV pretén despertar un pensament crític entorn del paper de la dona en la societat. A través d’ella es reivindica la responsabilitat familiar compartida i el foment de la conciliació professional a través d’eines com per exemple la flexibilitat horària.

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, totes les persones membres de la Comissió Permanent d’Igualtat han visitat la mostra junt a la capitana Marítima de València: Elena Delgado. Amb elles, la presidenta de l’APV, Mar Chao, ha reivindicat més protagonisme de la dona en el sector logístic, la defensa de condicions laborals justes i equitatives en el sector, així com mesures de conciliació, flexibilitat o creixement professional, entre altres eines, per a construir i facilitar una igualtat real.

Així mateix, en la visita s’ha explicat l’objectiu de la recentment creada Associació de Dones en la Logística i el Transport (MELYT), agrupació que presideix Chao. Esta iniciativa sorgeix com un fòrum nacional destinat a fomentar la participació activa de les dones en l’àmbit de la Logística i el Transport, independentment de la seua funció o responsabilitat laboral.

Formada per una representació diversa de dones professionals amb una visió global, MELYT cerca ser un punt de trobada que brinde suport i referències per a inspirar a les dones involucrades en aquesta activitat. A més, l’associació té com a objectiu contribuir a la diversitat de gènere en el sector.