Les ciutats portuàries de València i Rotterdam han sigut seleccionades per esta institució com exemples en la lluita contra el canvi climàtic

L’Edifici del Rellotge del Port de València ha acollit una reunió amb representants del Atlantic Council i empreses i institucions valencianes per a conéixer les accions que s’estan duent a terme en la descarbonització

A partir de la informació recopilada, Atlantic Council elaborarà un informe amb l’exemple d’estes ciutats, un document que serà la base per a treballar amb altres municipis europeus que vulguen emprendre el camí de la descarbonització

L’objectiu de Valenciaport de ser un port neutre en emissions en 2030, avançant-se en 20 anys a l’agenda del Pacte Verd Europeu, i alienat amb l’estratègia mediambiental de la ciutat de València, servirà de referència al Atlantic Council, think tank nord-americà, en l’elaboració d’un informe sobre la descarbonització a les ciutats del futur. Esta institució està analitzant els casos d’èxit en matèria de sostenibilitat i transició energètica en zones que servisquen de referència per a aplicar en altres ciutats. En el cas d’Europa, València i Rotterdam, han sigut les seleccionada per Atlantic Council.

El encontre, en el que han participat representants d’empreses valencianes, ajuntament de València, Generalitat Valenciana i Valenciaport, ha sigut encapçalat per Peter Engelke, director adjunt del Centre Scowcroft per a l’Estratègia i la Seguretat del Atlantic Council i membre del Global Energy Center. La reunió s’ha celebrat en l’Edifici del Rellotge del Port de València, lloc emblemàtic de la relació ciutat-port.

El cap de Planificació Estratègica i Innovació de l’Autoritat Portuària de València (APV), Juan Manuel Díez Orejas, ha explicat que “en el encontre hem detallat als representants del think tank els projectes que està desenvolupant Valenciaport en temes de descarbonització i sostenibilitat ambiental”.

“En esta reunió els representants de Atlantic Council volien conéixer de primera mà les accions que estan duent a terme institucions o empreses actives en programes de descarbonització com el Port de València. Unes iniciatives alineades amb la ciutat i la seua àrea d’influència en termes de governança, tecnològics, econòmics o infraestructures, que ens estan posicionant com un referent en la reducció de les emissions”, ha indicat Díez Orejas.

Atlantic Council està examinant els desafiaments ambientals als quals s’enfronten les ciutats i estudiant casos de bones pràctiques com València i Rotterdam a Europa. En funció de la informació obtinguda, Atlantic Council elaborarà un informe en els pròxims mesos amb l’exemple d’estes ciutats, un document que serà la base per a treballar amb altres municipis europeus que vulguen emprendre el camí de la descarbonització.

El Atlantic Council és un think tank  fundat en 1961 per a reforçar la cooperació entre els Estats Units i Europa en assumptes internacionals, basant-se en el paper central de la Comunitat Atlàntica per a fer front als desafiaments globals. Atlantic Council, que té la seua seu central a Washington, desenvolupa programes al voltant del món, posicionant-se com un dels centres de debat més importants en política exterior, seguretat i canvi climàtic.

Recentment, Atlantic Council ha organitzat el Fòrum Mundial de Seguretat Alimentària en el marc de la cimera del G20 celebrada a Bali en el qual s’analitzen solucions al repte mundial de l’alimentació.