Valenciaport reconeix als treballadors de l’APV que van col·laborar en el dispositiu Aquarius

En les tasques de recepció i estada del buc humanitari al Port de València van col·laborar totes les administracions i les empreses de la Comunitat Portuària.

Els treballadors de l’APV han felicitat enguany el nadal amb una postal d’un dibuix al·lusiu a la presència en el Port de València del buc Aquarius.

L’Autoritat Portuària de València (APV), en el seu tradicional acte de Nadal amb els treballadors, ha volgut reconéixer enguany l’esforç i la dedicació mostrada pels professionals dels departaments de manteniment, instal·lacions, comunicació, comissaria, Policia Portuària, servei elèctric i acreditacions durant l’arribada i estada en el port de València del buc Aquarius i de les altres dues embarcacions que l’acompanyaven, el mes de juny passat.

El president de l’APV, Aurelio Martínez; el director general, Francesc Sánchez; i la Cap de Recursos Humans, Elena Oliver van felicitar personalment un grup de treballadors dels departaments citats – en la imatge – per la labor desenvolupada durant una crisi humanitària viscuda en una embarcació que va centrar l’atenció mundial fa mig any.

El Port de València – designat pel Govern d’Espanya per a acollir al Aquarius – va prestar els serveis portuaris que requeria aquella operació; i va comptar amb el suport dels amarradors, remolcadors, pràctics, salvament marítim, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local. També, de la Generalitat, Ajuntament de València, EMT, Creu Roja, Emergències, Comandància, Capitania Marítima, i altres serveis de la Comunitat Portuària de València.

Durant el mes de juny, l’estada en “el port segur” de València va generar més de 103.000 notícies en la premsa internacional. I fins hui, el cercador Google ofereix més de 10 milions d’entrades quan es consulta per la combinació Port de València Aquarius; el que dona una idea de la gran repercussió mundial que va causar i que continua causant l’estada en les dàrsenes valencianes del Aquarius.

L’Autoritat Portuària de València – en col·laboració amb la Generalitat, la Marina de València i l’EMT – va acreditar i va facilitar l’estada i l’accés a les terminals a més de 700 periodistes de tot el món.

Com a centre d’operacions per als treballs d’atenció als migrants es va habilitar el Moll de Creuers 1; i per a la premsa, agències i emissores de ràdio i televisió es va optar pel Moll de Creuers Dos (a més de l’edifici Veles e Vents, de la Marina).

Els 630 immigrants (418 homes, 73 dones i 68 menors) de 31 països de la flotilla del Aquarius van ser atesos per un gran dispositiu d’emergència, després de passar huit dies de travessia en alta mar.

La primera embarcació que va arribar al port de València va ser el navili italià Dattilo. Va atracar a les 6.50 hores del 17 de juny amb 274 persones a bord. Després ho va fer el Aquarius, amb 106 immigrants; i finalment va entrar el buc de la Marina Itàlia, Orione, amb 250 persones rescatades. L’expedició va ser escortada fins a la *bocana del port pel vaixell humanitari Open Arms.

Es dona la circumstància que els treballadors de l’Autoritat Portuària de València, en el concurs de postals de Nadal que se celebra entre els fills de la plantilla de Valenciaport i les seues empreses participades (Fundació Valenciaport, V.P.I Logística i Infoport ), van seleccionar el dibuix presentat per la xiqueta Paula Crespo Blaya, de 10 anys, titulat “València ajuda pel mar”; un treball que recrea un moment de l’estada en el port de València del buc Aquarius.