L’Autoritat Portuària de València (APV) participará de manera telemàtica en el certamen China International Logistics and Supply Chain Fair que se celebra en Shenzhen.

L’APV explicarà els seus projectes de green port com la nova terminal nord, les instal·lacions de panells solars o la construcció d’una nova subestació elèctrica.

Valenciaport continua amb la seua activitat de promoció en els pròxims certàmens del sector logístic, portuari i turístic. A l’octubre també participarà en Fruit Attraction i en la Fira de productes congelats CONXEMAR.

L’Autoritat Portuària de València (APV) participarà en la principal fira de la logística i el transport del continent asiàtic, la China International Logistics and Supply Chain Fair (CILF 2021), que se celebra des del 23 al 25 de setembre en la localitat de Shenzhen.L’APV presentarà en este certamen els seus projectes de greenport en el marc del seu objectiu Valenciaport 2030, zero emissions.

La nova terminal de contenidors que se situarà en les aigües abrigades de l’ampliació nord inaugurada en 2012 és un dels projectes que s’explicaran en el CILF 2021, un exemple d’infraestructura que compatibilitza sostenibilitat i creixement. La nova terminal serà un espai que minimitzarà l’emissió de CO₂ mitjançant el subministrament elèctric a grues i maquinària, i als vaixells atracats. En el projecte presentat per TIL a Valenciaport es contempla l’electrificació del 98% dels components motrius i instal·lacions, i a més, l’electricitat procedirà en un 100% de fonts renovables el que implicarà una reducció del 98% de les emissions de CO₂. Així mateix, desenvoluparà una terminal ferroviària dotada de 6 vies de 1.000 metres de longitud, amb capacitat per a moure 305.000 TEUs/any per ferrocarril.

En concret, la cap de Comercial i Clients de l’APV, Cristina Rodríguez, participarà en una presentació telemàtica per a explicar este i altres projectes de Valenciaport en una jornada en el qual participen també altres recintes com Yantian, Rotterdam, Anvers, Hamburg, Barcelona, Gdansk, Vancouver, Riga o Bruges.

Valenciaport també exposarà en el certamen de Shenzhen les accions que està desenvolupant en el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització amb iniciatives com la construcció de la subestació elèctrica per a la connexió dels vaixells atracats en port a la xarxa, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els ports de València i Gandia, la implantació de projectes amb hidrogen en instal·lacions i maquinària portuària, o la ubicació d’aerogeneradors per a la generació d’energia elèctrica en el recinte portuari de València.

A més, durant la celebració de CILF, l’APV signarà la seua adhesió a la Declaració de Shenzhen, un conveni per a fomentar la cooperació entre la comunitat portuària internacional en innovació, desenvolupament dels ports intel·ligents i afavorir un ecosistema portuari i del transport marítim conjunt.

Presència en els principals certàmens

Valenciaport continua així amb la seua activitat de promoció en els principals certàmens mundials del sector logístic, portuari i turístic per a presentar les novetats i serveis dels ports valencians als seus clients i prescriptors. L’APV ha adaptat les seues eines de promoció i màrqueting al format virtual. D’ací ve que s’estan realitzant presentacions i continguts digitals ad hoc per als esdeveniments i interlocutors interessats en els ports valencians.
Un format que es combina amb la presència física en altres certàmens com la conferència Mediterranean Ports and Shipping 2021 que reunirà a València entre el 5 i 7 d’octubre a experts portuaris i de la logística internacional per analitzar els reptes i oportunitats per al sector. Valenciaport també participarà a l’octubre en la Fira Internacional de Productes de la Mar Congelats (CONXEMAR) que se celebrarà a Vigo o en Fruit Atrraction la Fira Internacional del sector de fruites i hortalisses que acollirà IFEMA a Madrid.