Valenciaport produeix una sèrie de vídeos i reportatges d’empreses i usuaris del Port de València

Els reportatges es distribuiran en els mitjans de comunicació i en la web i xarxes socials de l’Autoritat Portuària en el marc de la campanya #ElPortDeLesEmpreses

L’objectiu és que els industrials i empresaris de tots els sectors i comarques expliquen què aporten els ports de València, Sagunt i Gandia a les seues companyies i activitats

La sèrie s’inicia amb un reportatge realitzat en el Cellers Nodus en el qual el seu director general, Adolfo de les Heras explica que la seua empresa seria incomprensible sense l’activitat exportadora; i que gràcies al Port de València venen els seus vins en països com els Estats Units, Austràlia Xina, el Japó o Corea

València, 21 d’octubre de 2021.- L’Autoritat Portuària de València (APV) ha iniciat la campanya #ElPortDeLesEmpreses per a posar en valor l’activitat de les empreses i usuaris de Valenciaport que embenen els productes espanyols en tots els racons del món, actors principals, pel seu esforç i capacitat per a generar riquesa i ocupació, de la recuperació de l’activitat econòmica. Un teixit empresarial que té en els recintes portuaris de València, Sagunt i Gandia, l’aliat perfecte en el trànsit import/export per a connectar amb 1.000 ports del món de 168 països diferents.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

La campanya #ElPortDeLesEmpreses ha arrancat amb l’entrevista a Adolfo de les Heras, director general de Cellers Nodus, qui ha destacat la importància que té per als viticultors l’exportació, un pilar fonamental en el negoci que els permet créixer i ser més competitius. “Estem exportant els nostres vins a 35 països com els Estats Units, la Xina, el Japó, Corea del Sud, Austràlia i la gran majoria de països europeus. El Port de València és una gran ajuda en aquest procés per la seua proximitat i connectivitat. Ens permet arribar en una setmana al mercat estatunidenc i en tres al xinés. A més, des del celler podem carregar els contenidors i en un trajecte curt està embarcat en el Port de València, assegurant que arribe al client en perfectes condicions i en el menor temps possible”.

En esta campanya seran els propis usuaris que operen a través de Valenciaport els qui expliquen com interactuen amb el port i la importància del comerç internacional per a la seua activitat.

A través de la web Valenciaport.com i les xarxes socials, l’APV vol reflectir l’activitat dels sectors productius que operen a través de Valenciaport com a porta d’entrada i eixida dels béns i serveis de la seua àrea d’influència que representa el 40% del trànsit export/import del sistema portuari espanyol. En el que portem d’any (gener-setembre), els contenidors d’exportació que ixen de Valenciaport amb destinació a qualsevol racó del món amb mercaderia “Made in Spain” ha crescut un 20%.

Les vendes a l’exterior d’Espanya és la clau per a la recuperació econòmica post COVID-19, i en ella juguen un paper estratègic els ports com a baules de les cadenes logístiques. Pel sistema portuari passen prop del 60% de les exportacions i el 85% de les importacions, la qual cosa representa el 53% del comerç exterior espanyol amb la Unió Europea i el 96% amb la resta del món.

Tots els sectors i regions

Taulells, mobles, automòbils, fruites, materials siderúrgics, cereals, productes químics…són centenars els béns i serveis que cada dia es carreguen i descarreguen en els molls del Port de València de milers de grans i petites empreses de tota Espanya. Cada dia ixen de Valenciaport més de 3.000 contenidors plens de càrrega dedicats a l’exportació de productes espanyols i arriben prop de 2.300 TEUs d’importació per a nodrir a comerços i fàbriques de productes per al mercat espanyol i europeu.

Agricultors, xicotets empresaris, autònoms o grans indústries de tots els sectors, regions i comarques de l’àrea d’influència de Valenciaport. És un dels exemples dels sectors que es beneficien dels serveis i connexions dels recintes de València, Sagunt i Gandia. De fet, en el primer semestre de l’any, des de les dàrsenes de Valenciaport han eixit 608.977 tones de vi espanyol tant envasament com a granel amb destinació a 130 països del món, un 54% més que en 2020 i un 48% més que en 2019 (any sense pandèmia).

Els excel·lents serveis, amb eines innovadores com ValenciaportPCS, les connexions viàries i ferroviàries, l’aposta de la comunitat portuària pel creixement sostenible i l’excel·lent connectivitat mundial fan de Valenciaport el company perfecte per al teixit productiu espanyol.