L’Autoritat Portuària de València (APV) és present en la Fira Internacional de Productes de la Mar Congelats (CONXEMAR)

L’oferta de contenidors reefer o la connectivitat per al transport de productes refrigerats situen al Port de València com a referent per al trànsit de productes peribles

Valenciaport disposa de 3.000 connexions per a contenidors refrigerats a més de magatzems frigorífics per als productes peribles

València, 5 d’octubre de 2021.- L’Autoritat Portuària de València (APV) presenta en la 23a edició de la Fira Internacional de Productes de la Mar Congelada (CONXEMAR) els seus serveis per al trànsit de productes peribles en un estand propi a majoristes, importadors, exportadors, fabricador o distribuïdors que es donen cita des de hui en este certamen que se celebra a Vigo. La delegació de Valenciaport, encapçalada per Rubén Marín, cap d’Explotació de l’APV, assisteix amb el propòsit de posar en valor la seua elevada connectivitat i les instal·lacions per a esta mena de trànsits.  Valenciaport disposa de 3.000 connexions per a contenidors refrigerats a més de magatzems frigorífics per als productes peribles. En el Port de València operen les tres principals navilieres del món. La terminal CSP Ibèria (COSCO) disposa de 1.500 connexions reefer, APM (MAERKS) compta amb 750 mentre que MSC Terminal disposa d’unes 600 connexions.

A estas infraestructures se li sumen el magatzem d’Agro Merchants Group que compta amb 16.000 m2 destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerat i el lloc d’inspecció fronterera de 17.000 m² que, a través de la Marca de Garantia, garanteix que qualsevol contenidor que siga portat a aquestes instal·lacions ha de ser revisat en un temps inferior als 45 minuts.

Enguany s’ha posat en marxa el lloc d’inspecció fronterera del Port de Sagunt, una infraestructura clau per a millorar la competitivitat del recinte i que permetrà diversificar les mercaderies que arriben a les seues dàrsenes. A més, MEDLOG, una extensió empresarial del grup MSC, desenvoluparà en la ZAL una nau logística especialitzada en el transport per contenidor en fred per a congelats i productes refrigerats per al que té previst una inversió de 35,76 milions d’euros.

L’APV aplica una bonificació del 30% per a fruites i hortalisses i peix congelat i refrigerat en contenidor reefer amb un trànsit mínim exigit de 1.000 TEUs.

En 2020, els recintes portuaris de l’APV (València, Sagunt i Gandia) han gestionat 1.300.000 tones de import-export de productes hortofructícoles, alimentació i peixos. D’ells, 1.022.943 tones es van destinar a l’exportació (+10%), 361.302 tones van ser importades (+13%). En els primers huit mesos de 2021, de fruites i hortalisses s’han mobilitzat 545.531 tones. D’estas, 225.851 són d’exportació, 280.827 d’importació, i 38.853 de trànsit nacional. De peixos congelats i refrigerats s’han mobilitzat 82.308 tones. De les quals 8.809 són d’exportació, 71.616 d’importació i 1.883 de trànsit nacional.

Àmplia connectivitat com a avantatge competitiu

Valenciaport gràcies a la seua àmplia connectivitat i competitivitat de les seues infraestructures i serveis, es posiciona com hub estratègic del Mediterrani per al trànsit marítim reefer. Actualment disposa de connexions marítimes amb més de 1.000 ports a tot el món, la qual cosa facilita l’exportació de les empreses valencianes i de la seua hinterland natural i ampliat. El Port de València actualment es troba en el top 20 de connectivitat mundial segons l’índex que elabora la UNCTAD, específicament es troba en la posició 19.

CONXEMAR es troba consolidada entre les quatre més importants del món amb una superfície expositiva actual de 31.500 m². En esta edició, el certamen comptarà amb 486 expositors i coexpositores de 28 països, un ventall al qual s’incorporen enguany Austràlia i Guinea Bissau, presents en l’aparador de Vigo per primera vegada. Després de la suspensió de l’edició 2020 a causa de la COVID-19, el sector tornarà a reunir-se a Vigo després de la crisi sanitària. En 2019, Conxemar va rebre la visita de 37.000 professionals de 108 països de tot el món.