Valenciaport, preparat per a operar en el “Corredor europeu de mercaderies 6”

Representants dels països que travessa este corredor es reuneixen en Valenciaport per a analitzar les potencialitats i punts de millora del traçat ferroviari.

L’APV ha destinat 55 milions d’euros per a millorar el desenvolupament i el traçat ferroviari del port de València.

Manuel Guerra, sotsdirector general de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha participat en les Jornades sobre el Corredor europeu de mercaderies 6 que s’han celebrat en l’Edifici del Rellotge i que han comptat amb la presència de representants dels països pels quals travessa esta línia. En concret, el número 6 és el Corredor del Mediterrani que, amb 6.600 quilòmetres de longitud, travessa Espanya, França, Itàlia, Eslovènia i Hongria i connecta València amb ciutats com Marsella, Lió, Torí, Milà, Verona, Pàdua, Venècia, Trieste, Koper, Ljubljana, Budapest i Zahony.

Durant la seua intervenció, Manuel Guerra ha explicat que l’APV va iniciar en 2014 el projecte Connect Valenciaport per al qual ha destinat 55 milions d’euros que té per objectiu el desenvolupament i millora de l’accés i el traçat ferroviari. Guerra ha assenyalat que amb les mesures adoptades que inclouen, entre altres, noves vies ferroviàries en el Moll Príncep Felipe i obres per a poder operar trens de fins a 750 metres de llarg en totes les terminals, el port de València es troba completament preparat per a poder operar en aquest traçat ferroviari quan es trobe operatiu.

Per la seua banda, Luis Moreno, director de serveis logístics d’Adif, ha destacat la importància de Valenciaport com a node logístic dins del sisè corredor de mercaderies europeu. En este sentit, ha assenyalat la posició estratègica del port de València i el seu paper com a líder en el mediterrani en tràfic de contenidors. A més, ha recordat que el propòsit d’Adif és desenvolupar una nova àrea terminal logística i intermodal a València per a incrementar el tràfic ferroviari de mercaderies.

Durant el transcurs de la jornada es van posar de manifest iniciatives per a millorar el funcionament del corredor en els països que travessa. Així mateix, es va presentar l’estudi sobre l’última milla que arreplega que, va analitzar 55 terminals que gestionen el tràfic intermodal en esta línia de les quals 25 es troben a Espanya, 10 a França, 12 a Itàlia, 2 a Eslovènia, 4 a Croàcia i 3 a Hongria.