En els últims 12 mesos, l’Autoritat Portuària de València (APV) ha gestionat 3.004 contenidors amb sabates amb destinació a 71 països de tot el món

I és que la connectivitat marítima de Valenciaport permet a la indústria del calçat una major participació en el comerç internacional

Amèrica és el principal continent importador de sabates valencianes i espanyols: cada dia ixen 4 contenidors des dels molls valencians a 17 països americans. Els Estats Units i Mèxic lideren el rànquing

Àfrica és el segon continent que més sabates importa. En els últims 12 mesos, es van mobilitzar 1090 TEUs a més 20 països africans, entre els quals destaquen Senegal, Mauritània i Cap Verd

Israel i el Japó són els països d’Àsia que més contenidors amb sabates mobilitzen. En total, 15 països asiàtics han rebut 442 TEUs entre agost de 2021 i juliol de 2022

Gràcies a Valenciaport, la indústria del calçat també manté relacions amb Austràlia i Nova Zelanda i, a Europa, amb el Regne Unit, Grècia, Xipre i Malta

València, 25 d’agost de 2022.- Les instal·lacions portuàries tenen un pes central en el desenvolupament econòmic local i nacional, com a plataformes de trànsit i de connectivitat per a altres destins. Les operacions portuàries permeten crear ocupacions que generen riquesa, atrauen activitats industrials i contribueixen al creixement del seu entorn. En el cas de Valenciaport, com a quart port europeu més ben connectat, és un enclavament estratègic que facilita el comerç de l’economia espanyola i de les empreses exportadores i, en concret, de les empreses que es dediquen al calçat. 

De fet, segons les dades del butlletí estadístic de l’Autoritat Portuària de València (APV), gràcies a Valenciaport el calçat que es fabrica ací manté relacions comercials amb els cinc continents. En els últims 12 mesos, l’Autoritat Portuària de València ha gestionat 3.004 contenidors amb sabates amb destinació a Amèrica, Àfrica, Àsia, Oceania i Europa. 

Valenciaport manté connexions amb quasi 1.000 ports de 168 països diferents. La connectivitat marítima permet una major participació en el comerç internacional i un millor accés als mercats. Per a la indústria del calçat, Valenciaport ha establert relacions comercials amb 71 països de tot el món ”, explica Aurelio Martínez, president de la APV.

Els Estats Units i el Senegal lideren les importacions de calçat 

Els països americans i africans són els principals importadors de calçat: absorbeixen el 81% de trànsit total de contenidors de las empreses que utilitzen el Port de València per a comercialitzar els seus productes a nivell mundial.

La primera posició l’ocupa  Amèrica, que ha sumat en un any (d’agost de 2021 a juliol de 2022), 1.343 TEUs: cada dia ixen 4 contenidors des dels molls de València a 17 països americans. Els Estats Units (747 TEUs) i Mèxic (181 TEUs) lideren el rànquing, però també els molls valencians porten el calçat a Canadá (177 TEUs) Colòmbia (56 TEUs), Cuba (43 TEUs), Xile (38 TEUs) i el Brasil (29 TEUs), entre altres.

Per part seua, els països africans ocupen el segon lloc en el ranking i comptabilitzen, entre agost de 2021 i juliol de 2022, 1.090 TEUs. Entre els 21 països amb els quals Valenciaport manté relacions comercials, destacant Senegal (263 TEUs) i Mauritània (219 TEUs), als quals li segueixen Cap Verd (172 TEUs), Egipte (104 TEUs), Nigèria (75 TEUs) i Ghana (49 TEUs).

Israel i Austràlia, entre els països amb més calçat valencià i espanyol 

En el continent asiàtic, Israel (102 TEUs) i el Japó (71 TEUs) són els països que més contenidors reben. En els últims 12 mesos, s’han mobilitzat 442 TEUs a 15 països asiàtics que mantenen connexions amb els molls valencians relacionades amb el transport de calçat. L’Aràbia Saudita (61 TEUs), Emirats Àrabs (53 TEUs), Corea del Sud (51 TEUs) i la Xina (33 TEUs) són alguns dels exemples de països més dinàmics.

A més, gràcies a Valenciaport, las empreses de calçat valencianes i espanyoles també manté relacions amb Austràlia i Nova Zelanda. Encara que la major part de l’exportació a Europa es realitzar per tren o camió, destaquen el Regne Unit i Grècia i alguns contenidors que arriben a Xipre i Malta.

Alguns països tan llunyans com Puerto Rico, Taiwan o Hondures solament arriben un contenidor o dos a l’any. Mentre que a Itàlia, Qatar o Camerun reben milers de parells de sabates en el que es denomina càrrega d’agrupatge, caixes de sabates que comparteixen contenidor amb altres mercaderies.

“Valenciaport ha aconseguit que la indústria del calçat arribe als racons més recòndits del món. Volem continuar apostant per reforçar la connectivitat mitjançant l’adaptació de les seues infraestructures i serveis a les necessitats del mercat amb l’objectiu d’atraure al major nombre de navilieres i línies marítimes i que això redunde en benefici de tots els sectors”, conclou Aurelio Martínez.