• L’Autoritat Portuària de València continua apostant per la innovació i les energies renovables sumant-se a la iniciativa europea RENEWPORT
  • En el marc d’esta iniciativa, el Port de València està instal·lant sistemes innovadors de generació d’energia d’origen renovable per a autoconsum

València, 2 de maig de 2024.- El projecte europeu RENEWPORT (Harnessing RENEWable energy potential for clean energy transition of MED PORTs) ja està en marxa en els molls valencians. La participació de l’Autoritat Portuària de València (APV) consisteix en la instal·lació de sistemes innovadors de generació d’energia d’origen renovable per a autoconsum en el port de València. Estos sistemes innovadors utilitzen superfícies lliures existents en el port per a la seua “energització” a través de la instal·lació de panells solars.

A partir d’esta prova pilot i una vegada s’obtinguen resultats de la posada en marxa de la instal·lació, es podrà obtindre el coneixement per a la implantació massiva d’aquesta tecnologia tant en els ports gestionats per l’APV com pels altres ports participants en el projecte RENEWPORT, així com altres ports fora de l’entorn Euro-Med.

El pressupost de l’APV en este projecte és de 280.000 € i durarà fins a l’any 2026.

El consorci RENEWPORT

L’Autoritat Portuària de València forma part del projecte RENEWPORT juntament amb altres socis d’Itàlia, França, Eslovènia, Croàcia, Montenegro, Albània i Grècia. Este projecte, la primera reunió del qual es va celebrar el 26 de gener d’enguany, és finançat per la Unió Europea a través del seu programa Interreg Euro-Med i té un pressupost de 2.995.300 €.

A més de la Fundació Valenciaport, l’APV i la Autorità di Sistema Portuale del Mare Adriatico, en el projecte RENEWPORT participen altres 7 entitats: Autorità di Sistema Portuale de la Mar Tirrena Settentrionale, Chambre de commerce et d’industrie du Var, Port de Koper, Port Authority Of Rijeka, Port of BAR JSC, Durres Port Authority i Piraeus Port Authority.