En el que portem d’any, la quota de mercat ha passat del 40,07% al 42,2%.

Valenciaport mostra aquests dies el seu potencial en Fruit Attraction de la mà de les principals empreses exportadores del seu hinterland

València, 25 d’octubre de 2018.- En 2018, Valenciaport ha continuat incrementant la seua quota de mercat en l’exportació de fruites i hortalisses. Entre gener i agost de 2017 Valenciaport va canalitzar el 40,07% del total de les exportacions d’aquestes mercaderies que van eixir via marítima d’Espanya mentre que a tancament d’agost de 2018 la quota ascendia al 42,2%, amb 226.000 tones del total de 535.000 canalitzades pel sistema portuari espanyol.

En concret, Valenciaport amb 226.160 tones lidera el rànquing del sistema portuari espanyol en exportacions hortofructícoles seguit d’Algesires amb 124.000 tones; Bilbao amb 82.000 tones, Barcelona amb 42.000 tones i Les Palmes amb 36.000 tones. Valenciaport ha donat a conèixer aquest lideratge en el marc de la fira Fruit Attraction, en la qual ha treballat aquests dies de la mà de les principals empreses del  seu hinterland.

Durant els dies de fira, Mar Chao, directora comercial i de Desenvolupament de Negoci de l’Autoritat Portuària de València (APV),  i Francesca Antonelli, directora de Màrketing de Valenciaport, han mantingut una intensa agenda de reunions amb els representants de les empreses que integren el hinterland de Valenciaport com Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. Entre elles, destaquen Anecoop, Bollo, Mercavalència o LaserFood, empresa valenciana que ha desenvolupat una tecnologia comercial per a la identificació d’unitats alimentàries mitjançant el marcat làser. Aquesta empresa s’ha compromès a col·laborar amb l’APV per a imprimir la imatge del seu logo en les fires en les quals participe Valenciaport.

Així mateix, la delegació de Valenciaport ha pogut mantenir una trobada amb la presidenta de Ports de l’Estat, Ornella Chacón i amb director general de Friopuerto, Manuel Kabana.

Mar Chao ha participat també en alguns dels fòrums presentats en el marc de la cita internacional, que enguany compleix el seu desè aniversari i que reuneix fins avui a Madrid a més d’1.600 empreses expositores i prop de 70.000 professionals de 120 països. En aquest sentit, Chao va exposar en el Fòrum Innova les xifres de tràfic hortofructícola de Valenciaport, dades que mostren el seu lideratge en la canalització d’aquest tipus de tràfics. En concret, la directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV va destacar que en 2017 Valenciaport va manipular 792.350 tones de tràfic d’importació i exportació de fruites, hortalisses i llegums, un 4,18% més que l’any anterior. D’elles, el 95% van ser canalitzades en contenidor i el 5% restant com a mercaderia general no contenitzada.

Durant la seua intervenció en Fruit Attraction Mar Chao va posar en valor les infraestructures que l’APV disposa per a la gestió d’aquest tipus de tràfic. En aquest sentit l’APV compta amb 2.860 connexions per a contenidors reefer, així com 2 magatzems de fruita i peribles, un d’ells en el port de València i un altre en el recinte de Gandia. A més, el port de València compta amb un PIF en el qual en 2017 va inspeccionar 14.535 TEU i, a través de la Marca de Garantia, garanteix que la inspecció dels contenidors es realitzarà en menys de 45 minuts.

Aquestes característiques s’uneixen als principals atributs de Valenciaport: la seua àmplia connectivitat amb els cinc continents, el seu hinterland que abasta 350 km del territori espanyol i que li permet canalitzar el 40% del total de contenidors d’import-export del sistema portuari espanyol i erigir-se com a port capdavanter del Mediterrani en tràfic de contenidors.