Valenciaport incrementarà l’ús d’energia renovable per a millorar la seua eficiència energètica

L’Autoritat Portuària de Valencia exposa a Ecofira les seus principals mesures mediambientals.

L’Autoritat Portuària de València (APV) està present a Ecofira, la fira internacional de les soluciones ambientals que acull Fira València fins el proper 30 de novembre. En el seu stand es mostra l’estreta col.laboració que manté l’APV amb la comunitat portuària per a la reducció del seu impacte ambiental, en contar amb la presencia de companyies com Boluda i Balearia.

En el marc d’Ecofira, l’APV ha mostrat el treball que està desenvolupant per a millorar l’eficiència energètica en els recintes que gestiona. En este sentit, la institució està treballant en un projecte de implantació d’energia fotovoltaica en el pàrquing del port de València que es preveu estiga finalitzat en 2018. Tot amb l’objectiu d’incrementar l’ús de combustibles nets en el consum del port. En esta mateixa línia, l’APV està treballant per a remodelar la seua flota de vehicles interns propulsats per combustibles fòssils per altres elèctrics. Fins ara, el port disposa de dos automòbils i dos furgonetes elèctriques

Actualment, l’APV participa en tres projectes d’innovació i cooperació que preténen impulsar el gas natural liquat en la cadena del transport marítim. En concret, el projecte Core LNGas Hive pretén dotar al nostre país d’una infraestructura adequada i un marc operatiu per al desplegament d’una xarxa de subministrament de GNL. Per la seua part, el projecte GAINN4MOS té com a objectiu millorar la xarxa d’autopistes del mar en sis països europeus, desenvolupant infraestructures de GNL en diferents ports. Finalment, el projecte GAINN4SHIP treballa per a implantar les normatives mediambientals europees a través de la reconversió dels motors dièsel a motors propulsats per GNL del buc fast-ferry que presta servici regular en les Illes Canàries.

Pel que fa a la petjada de carboni, l’APV preveu disposar del càlcul corresponent al període 2015-2016 a curt termini i s’ha marcat com objectiu obtindré el segell Reduzco que atorga el Ministeri de Medi Ambient a les empreses que acrediten la disminució de la seua petjada de carboni.

Medi Ambient

L’Autoritat Portuària de València s’ha erigit com referent europeu en gestió ambiental en l’àmbit portuari. En este sentit, disposa de les certificacions mediambientals més exigents, com el certificat mediambiental europeu de ports PERS (Port Environmental Review System), la ISO 14001 i el Certificat Europeu de Gestió i Auditoria Mediambiental EMAS III (Eco-Management and Audit Scheme), la certificació més prestigiosa en l’àmbit europeu. A més, l’APV també disposa de la certificació ISO 50001 de Gestió Energètica.