Valenciaport inaugura l’exposició-homenatge Imatges Inesborrables, una visió de la societat valenciana sobre la Covid-19

La mostra romandrà en l’Edifici del Rellotge fins al pròxim 12 d’octubre

L’exposició recull 200 fotografies realitzades per la ciutadania sobre el repte provocat pel Coronavirus seleccionades per un jurat professional

Á Punt Mèdia participa amb un espai audiovisual de vídeos amb testimonis que han gravat els equips de la televisió pública valenciana

L’APV torna a posicionar a l’Edifici del Rellotge com a referent cultural al servei de la ciutat de València

València, 16 de setembre de 2020.-  Imatges Inesborrables és una exposició-homenatge impulsada per Valenciaport i realitzada per la societat valenciana per a mostrar una visió particular dels ciutadans sobre la situació de pandèmia pel Coronavirus. 200 fotografies físiques, més de 1.900 que es projectaran a través de pantalles i presents en un gran mosaic, i un espai audiovisual de vídeos amb testimonis que han gravat els equips d’À Punt Mèdia. Cadascuna d’estes imatges relata una vivència personal en la qual tots ens reconeixem. A través d’esta exposició podem evocar emocions, pensaments i incerteses que hem compartit davant les situacions insòlites provocades per la Covid-19, un moment excepcional i extraordinari de la nostra història.

L’Edifici del Rellotge ha acollit la inauguració d’esta mostra, d’accés gratuït i oberta fins al 12 d’octubre, on es recullen imatges del dia a dia de la societat valenciana durant la pandèmia del Coronavirus amb una visió real de situacions derivades del confinament, la labor dels professionals sanitaris i d’emergència, la desescalada o el teletreball, entre d’altres. Una exposició amb la qual l’APV vol homenatjar l’esforç de tota la població per a superar el repte provocat pel coronavirus i que està presidida per un gran panell compost per les 1.900 fotos que ha rebut l’APV. Per a visitar-la s’han adoptat totes les mesures de seguretat acordades per les autoritats sanitàries per a garantir la presència de tots els ciutadans interessats.

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, el director general de l’APV, Francesc Sánchez, el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, i la comissària de l’exposició, Ester Medán. La comitiva ha realitzat un recorregut per l’exposició per visualitzar les imatges i testimonis de la gent durant la Covid-19 i han coincidit a destacar la capacitat de la societat valenciana per a superar els reptes i afrontar l’adversitat i excepcionalitat per a seguir avançant com a individus i com a societat.

Aurelio Martínez ha agraït la col·laboració dels ciutadans que són els “vertaders protagonistes” d’esta exposició en la qual es recullen testimonis de les persones a través de fotografies que plasmen els seus sentiments i experiències durant este període. El president de l’APV ha destacat que els ports són molt més que trànsits i vaixells, també són centres d’experiències i cultura. “En Valenciaport estem treballant en esta línia, situant a l’Edifici del Rellotge en un centre de referència cultural per a la ciutat de València”.

Per la seua part Alfred Costa ha afirmat que “les imatges de la televisió pública valenciana sobre esta pandèmia són patrimoni audiovisual de tots i una mostra per a fer una reflexió col·lectiva d’aquest moment”. 

Una mostra de la societat valenciana

L’APV va posar en marxa a principis de maig esta iniciativa on animava a la societat valenciana a enviar fotografia sobre situacions que reflectisquen el dia a dia de la pandèmia. Entre maig i juliol es van rebre més de 1.900 imatges de les quals s’han seleccionat 200 a càrrec d’un jurat compost pels professionals de la fotografia José Aleixandre, José Penalba, Alba García, Antonio Alcaraz, José Poveda i Tania Castro per a la mostra en l’Edifici del Rellotge. A més de l’exposició física, Valenciaport ha habilitat en un lloc destacat del seu web una selecció de més de 800 fotografies.

A més, s’ha habilitat una sala audiovisual, amb capacitat per a 21 persones i un sistema de neteja després de cada sessió, on es projecta un vídeo realitzat per À Punt amb imatges de la Comunitat durant este període i els testimonis de professionals i ciutadans sobre el coronavirus. Un vídeo que serveix per a reflexionar sobre la gravetat del moment històric durant els mesos més complicats de la pandèmia i posar-nos en alerta per a continuar combatent la malaltia i seguir els protocols que marquen les autoritats.

L’Edifici del Rellotge, un lloc pròxim al ciutadà

En els últims anys, l’Autoritat Portuària de València ha volgut recuperar el paper que ja va tindre fa temps l’Edifici del Rellotge com a centre cultural per a aproximar als ciutadans a aquest lloc emblemàtic del port i de la ciutat. Per a això, ha anat desenvolupant una àmplia labor expositiva coordinada, dissenyada i desenvolupada per l’APV, en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic, i aprofundint en la relació port-ciutat. De fet, en l’exposició Imatges Inesborrables, la gran majoria de les imatges que ha rebut l’APV procedeixen de la ciutat de València i la comarca de l’Horta.