Valenciaport gestiona amb facilitat més de 30.000 contenidors addicionals procedents del bloqueig del Canal de Suez

Està previst que fins al dia 16 d’abril atraquen en els molls del Port de València 11 vaixells procedents del bloqueig del Canal de Suez que se sumen a l’operativitat diària del port

L’Autoritat Portuària de València destaca la col·laboració de la comunitat portuària per a garantir la total normalitat de l’activitat del recinte

València, 7 d’abril de 2021.- Després de l’arribada hui del Conti Everest i el CMA CGM Centaurus als molls del Port de València ja són tres els vaixells retinguts pel bloqueig del Canal de Suez que s’han sumat amb total normalitat a les operatives de càrrega i descàrrega que cada dia es realitzen en el recinte portuari. Valenciaport espera fins al 16 d’abril l’arribada d’altres huit vaixells que arriben després de reobrir-se la navegació -11 en total si afegim als tres que ja han arribat- pel que la càrrega de treball addicional suposa la gestió de més de 30.000 contenidors que la comunitat portuària està assumint amb total normalitat i eficiència.

“Ens trobem en una situació d’absoluta normalitat en l’activitat del port tal com prevéiem pel compromís i la col·laboració de tots els operadors portuaris que estan posant el seu granet d’arena perquè no hi haja cap problema”, explica Néstor Martínez, subdirector general de l’Autoritat Portuària de València (APV) adjunt a la direcció. “Ahir va arribar el MSC Le Havre que va mobilitzar 2.300 contenidors, hui estan treballant el Conti Everest que gestiona 2.400 contenidors i esta vesprada el CMA CGM Centaurus que realitzarà operacions amb 2.650. A banda d’estos vaixells que han arribat després del desbloqueig del Canal de Suez, està l’operativa diària del Port de València. Ara hi ha sis vaixells en dàrsena treballant, un dels procedents del bloqueig del Canal de Suez, una situació a la qual la comunitat portuària està acostumada i que està realitzant amb la més estricta normalitat”, indica Néstor Martínez, qui afig que “no hi ha congestió de camions, que estan circulant amb regularitat, entrant en les terminals en la càrrega i descàrrega i servint als clients”.

Situació normalitzada a partir del 16 d’abril

Segons les estimacions de l’APV, fins al 16 d’abril està prevista l’escala de fins a 11 vaixells que estaven retinguts pel bloqueig del Canal de Suez. Després del MSC Le Havre, el Conti Everest, i el CMA CGM Centaurus, en els pròxims dies arribaran altres 8 vaixells que realitzaran operacions de càrrega i descàrrega de més de 23.000 TEUs a València.

“Esta activitat està realitzant-se sense cap dificultat per tota la comunitat portuària gràcies a la coordinació i les mesures que es van acordar després de l’última reunió de la Marca de Garantia on són presents tots els operadors portuaris com l’ampliació d’horaris en les terminals o la no acumulació de contenidors d’exportació. A partir del dia 16 esperem recuperar l’activitat normal després de passar ja pels molls els vaixells que estaven paralitzats pel bloqueig”, assenyala el subdirector general de l’APV.

En este sentit, també cal destacar l’organització i diversificació d’escales de les navilieres en els diferents ports del Mediterrani per a dosar i agilitar l’activitat en els recintes portuaris i recuperar el temps perdut dels vaixells que han estat retinguts pel bloqueig del Canal de Suez.