En este vídeo, que es pot trobar en les xarxes socials, tècnics de l’Autoritat Portuària de València expliquen com treballen els ports, les característiques de les seues infraestructures i les mercaderies que operen

Forma part de SICMA 21, la Setmana de l’Enginyeria Civil i el Medi Ambient que organitza la Universitat Politècnica de València

València, 7 de setembre de 2021.- Quina és la funció dels ports? Quins tipus de mercaderies gestionen? Com es construeixen els molls? Són algunes preguntes a les quals responen dos tècnics de l’Autoritat Portuària de València (APV) per, a través d’un vídeo divulgatiu adaptat al llenguatge de signes, explicar la finalitat dels recintes portuaris. Un format accessible a tots els públics amb imatges de l’activitat portuària i dibuixos visuals que donen a conéixer les característiques dels ports.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

En concret, en este vídeo han participat els enginyers de camins, Arturo Monfort, cap de Planificació d’Infraestructures i Desenvolupament Portuari de l’APV i María Guerra, tècnic de Domini Públic de l’APV. Així, Monfort explica el funcionament i les classes de dics per a acollir als vaixells en les aigües abrigades dels ports, els tipus de mercaderia que es gestionen en funció de la seua naturalesa o forma de presentació, i els tipus de terminals especialitzades per operar cada mercaderia.

Per la seua part, Guerra fa referència al transport intermodal i explica l’aposta per fomentar el ferrocarril en el recinte valencià i les característiques de cadascun dels ports que gestiona l’APV: València que està especialitzat en contenidors, Sagunt en graneles líquids i vehicles i Gandia que opera principalment bobines de paper.

Des de l’APV s’està realitzant una aposta decidida per a convertir als ports de València, Sagunt i Gandia en instal·lacions energèticament autosuficients i descarbonizadas per a aconseguir l’objectiu de zero emissions abans de 2030. Unes accions que passen per projectes concrets en energies renovables amb inversions en eòlica, fotovoltaiques o la construcció d’una nova subestació elèctrica; l’impuls de la intermodalitat a través del ferrocarril; o l’execució d’infraestructures sostenibles, entre altres.

Este material forma part de la XXVII edició de la Setmana de l’Enginyeria Civil i el Medi Ambient, SICMA 2021, de la qual forma part activa l’APV, un esdeveniment organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València, per acostar a l’alumnat a la realitat de la professió de les diferents titulacions impartides a l’Escola.

Valenciaport ha convertit en els últims anys l’ús de les xarxes socials en instrument bàsic per a reforçar el sentiment de pertinença a la Comunitat Portuària i en un pont essencial per al millor coneixement entre la comunitat del port i el conjunt de la ciutadania de València, Sagunt i Gandia.