
En este vídeo, que es pot trobar en les xarxes socials, tècnics de l’Autoritat Portuària de València expliquen com treballen els ports, les característiques de les seues infraestructures i les mercaderies que operen
Forma part de SICMA 21, la Setmana de l’Enginyeria Civil i el Medi Ambient que organitza la Universitat Politècnica de València
València, 7 de setembre de 2021.- Quina és la funció dels ports? Quins tipus de mercaderies gestionen? Com es construeixen els molls? Són algunes preguntes a les quals responen dos tècnics de l’Autoritat Portuària de València (APV) per, a través d’un vídeo divulgatiu adaptat al llenguatge de signes, explicar la finalitat dels recintes portuaris. Un format accessible a tots els públics amb imatges de l’activitat portuària i dibuixos visuals que donen a conéixer les característiques dels ports.
En concret, en este vídeo han participat els enginyers de camins, Arturo Monfort, cap de Planificació d’Infraestructures i Desenvolupament Portuari de l’APV i María Guerra, tècnic de Domini Públic de l’APV. Així, Monfort explica el funcionament i les classes de dics per a acollir als vaixells en les aigües abrigades dels ports, els tipus de mercaderia que es gestionen en funció de la seua naturalesa o forma de presentació, i els tipus de terminals especialitzades per operar cada mercaderia.
Per la seua part, Guerra fa referència al transport intermodal i explica l’aposta per fomentar el ferrocarril en el recinte valencià i les característiques de cadascun dels ports que gestiona l’APV: València que està especialitzat en contenidors, Sagunt en graneles líquids i vehicles i Gandia que opera principalment bobines de paper.
Des de l’APV s’està realitzant una aposta decidida per a convertir als ports de València, Sagunt i Gandia en instal·lacions energèticament autosuficients i descarbonizadas per a aconseguir l’objectiu de zero emissions abans de 2030. Unes accions que passen per projectes concrets en energies renovables amb inversions en eòlica, fotovoltaiques o la construcció d’una nova subestació elèctrica; l’impuls de la intermodalitat a través del ferrocarril; o l’execució d’infraestructures sostenibles, entre altres.
Este material forma part de la XXVII edició de la Setmana de l’Enginyeria Civil i el Medi Ambient, SICMA 2021, de la qual forma part activa l’APV, un esdeveniment organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de València, per acostar a l’alumnat a la realitat de la professió de les diferents titulacions impartides a l’Escola.
Valenciaport ha convertit en els últims anys l’ús de les xarxes socials en instrument bàsic per a reforçar el sentiment de pertinença a la Comunitat Portuària i en un pont essencial per al millor coneixement entre la comunitat del port i el conjunt de la ciutadania de València, Sagunt i Gandia.