Mar Chao: “el port és un pol d’atracció d’inversions que generen riquesa i ocupació a València, en la Comunitat Valenciana i a Espanya”

València, 4 de juny de 2019.- L’Autoritat Portuària de València (APV) estarà present tota la setmana en la fira de logística i transport de Munic (Transport Logistic Munic), un dels certàmens de referència mundial del sector en el qual es concentra l’oferta de més de 2.000 expositors procedents de quasi un centenar de països. La delegació comercial de Valenciaport assisteix amb el propòsit de posar en valor la connectivitat dels ports valencians (València, Sagunt i Gandia) i la seua centralitat en la costa mediterrània espanyola, com a enllaç natural amb el Cantàbric, via Teruel/Zaragoza, i amb l’Atlàntic, via Madrid/Lisboa.

“Valenciaport està demostrant any rere any que és un pol d’atracció d’inversions, tant d’empreses de serveis logístics com d’empreses manufactureres que necessiten un trampolí des del qual llançar els seus productes a nivell mundial. La situació geogràfica de València, la seua proximitat i proximitat amb Madrid, amb Aragó; la seua relació de veïnatge amb àrees productores tan importants com Murcia i les dues Castillas… fan del port de València un avantatge competitiu per a tota aquella empresa -espanyola o no- que busque un enclavament competitiu on assentar-se. I aqueix és el missatge amb el qual assistim a Munic”, ha explicat Mar Chao, directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’APV.

“Tenim un gran port que oferir als inversors internacionals, una connectivitat per tren i per carretera immillorable amb una àrea d’influència que representa més del 60% de l’economia espanyola; i uns serveis portuaris altament competitius. És la nostra millor targeta de presentació per a captar trànsits, clients i inversions. Factors tots ells que després repercuteixen en activitat i ocupació, tant per a València i la Comunitat Valenciana, com per a Espanya en general”, recalca Mar Chao.

La presència de Valenciaport en la Transport Logistic de Munic, que se celebrarà a la ciutat alemanya fins al 7 de juny, es farà efectiva en l’estand de Ports de l’Estat. Per part de l’APV, a més de Mar Chao, acudiran Fátima Zayed, gerent de serveis logístics; i Manuel Rodríguez, director de navilieres. Esta fira, que se celebra cada dos anys, inclou un ampli programa de conferències en els quals s’analitzaran els temes més importants que afecten el sector logístics mundial com a noves rutes i normatives, la digitalització i la sostenibilitat en la cadena logística, o el transport ferroviari, entre altres.

La fira Transport Logistic Munic, que tindrà lloc en el New Munic Trade Fair Centre, és una referència en l’àmbit de la logística i el transport a Europa i comptarà amb prop de 2.200 expositors de 62 països i preveu l’assistència de més de 50.000 visitants.