La comunitat portuària valenciana es bolca amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Més de vint empreses participen en l’exposició que acollirà l’Edifici del Rellotge del port de València del 5 al 9 de juny.

L’objectiu de l’exposició és donar a conéixer les iniciatives desenvolupades per l’APV i la comunitat portuària en matèria mediambiental.

València, 3 de juny de 2019.- L’Edifici del Rellotge acollirà dimecres que ve 5 de juny la inauguració d’una exposició amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient que recollirà les iniciatives que es desenvolupen en l’entorn portuari en matèria de protecció mediambiental. L’exposició, que estarà oberta fins al pròxim 9 de juny, recollirà les actuacions que desenvolupa periòdicament l’Autoritat Portuària de València (APV) així com les realitzades per empreses de la comunitat portuària valenciana.

La mostra ha tingut un gran suport entre la comunitat portuària, que s’ha bolcat en la seua participació. En concret, més de vint empreses participaran activament en l’exposició. Entre elles, es podran observar els projectes en matèria mediambiental de Tepsa, Boluda, Balearia, Temagra, MSC, Saggas, Aportem, Vareser, Seroil, Trasmediterranea, CSPV i Amarradores. Així mateix, la mostra compta amb la col·laboració de Fertiberia; Intersagunto; Transports Torres; Noatum Sagunt; Cepsa; Galp i APM.

A través de panells l’APV exposa els projectes en els quals treballa en matèria mediambiental. En concret es recull informació sobre les actuacions desenvolupades per a millorar la petjada de carboni; els controls periòdics per a mesurar la qualitat de les aigües i de l’aire; la gestió de residus dels bucs i instal·lacions portuàries o les mesures per a previndre la contaminació marina i preservar la qualitat acústica. Així mateix, en l’exposició es podran veure detalls de la biodiversitat existent en els recintes portuaris.

A més de panells informatius de tots els participants, la mostra comptarà amb vídeos que recolliran les principals iniciatives mediambientals de les empreses. Els assistents podran veure com es recarrega GNL en un buc de Balearia, el funcionament del far del port de València o com operaran les futures connexions elèctriques del port per a bucs, entre altres iniciatives.

L’exposició compta a més amb tallers didàctics dirigits a xiquets, atesos per animadors infantils, així com i material didàctic, làmines i jocs especialment dissenyats per a l’ocasió.

L’exposició és gratuïta i estarà oberta al públic des de les 10.30 hores fins a les 14.40 hores i a les vesprades des de les 17 hores fins a les 20 hores. Els tallers infantils s’habilitaran en cap de setmana. A més, està previst organitzar el dissabte 8 de juny una visita guiada al port de València que tindrà lloc de 13 a 14 h. La visita s’atendrà per rigorós ordre d’arribada fins a completar el nombre de places previstes.