• Prop d’un centenar d’experts en Intel·ligència Artificial -participants del congrés organitzat per Big Data Value Association– han volgut conèixer de primera mà les aplicacions d’esta tecnologia en la gestió portuària
  • La visita ha sigut atesa per Miguel Llop de la Fundació Valenciaport, mentre que Joan Meseguer -també de la Fundació- els ha explicat els procediments d’obtenció de dades i aplicacions del Big Data en la gestió portuària

València, 31 d’octubre de 2023.- Valenciaport desperta l’interès dels experts europeus en Biga Data. Prop d’un centenar de participants del European Big Data Value Fòrum han volgut conèixer de primera mà el Port de València i el seu funcionament. En concret han preguntat per les aplicacions que duu a terme l’Autoritat Portuària de València (APV) en matèria d’Intel·ligència Artificial i Big Data i com aquesta tecnologia intervé en els processos de gestió portuària.

Joan Meseguer de la Fundació Valenciaport, ha compartit amb este grup d’experts – que formen part de la a comunitat europea d’investigació i innovació en Intel·ligència Artificial (IA) basada en dades- les eines i processos que empren Big Data i Intel·ligència Artificial en els tres ports de Valenciaport. Amb “Data and AI in the port of València”, Meseguer ha desgranat al detall les eines, tecnologies, programari i processos emprats en la gestió portuària valenciana.

Durant la presentació, els assistents han mostrat interès pel programari d’Intel·ligència Artificial aplicat a la gestió del trànsit terrestre que empra l’APV per a predir el nombre de camions que passaran per els seus molls, a quina terminal accediran i si carregaran o a descarregar el vehicle. El sistema d’Intel·ligència Artificial combina les dades de Valenciaport -tant del costat terra com del costat mar- amb informació clau per a conèixer el comportament del vaixell a la seua arribada a port. Després de finalitzar la presentació i atendre totes les preguntes, Miguel Llop de la Fundació Valenciaport, els ha realitzat un recorregut per les instal·lacions del recinte valencià. Els experts en Big Data van quedar impressionats amb la magnitud del recinte i l’operativa portuària.