CEDIPORT se suma a altres eines obertes a la ciutadania que posicionen a Valenciaport com a referent en digitalització i transparència

València, 30 d’agost de 2021. El Centre de Documentació i Informació Portuària de la Comunitat Valenciana, CEDIPORT, s’integra en la xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat Valenciana (BEGV) i posa a la seua disposició més de 10.000 publicacions centrades en temàtiques portuària, marítima, transport i logística. Un pas més per a facilitar l’accessibilitat a qualsevol ciutadà interessat en conéixer este sector que ja estava disponible des d’inicis d’enguany en la web de Valenciaport.

CEDIPORT, que va nàixer alo 2004, és el centre de documentació de l’Autoritat Portuària de València (APV) i la Fundació Valenciaport que està especialitzat en l’àmbit marítim-portuari per a oferir als usuaris un ampli fons documental en contínua actualització. Entre les eines que gestiona este Centre es troben els recursos d’informació de biblioteca, hemeroteca de publicacions tècniques, mediateca i gestió del fons fotogràfic de l’APV. En este Centre es pot conéixer, investigar i aprofundir en matèries com a logística, transport, comerç exterior, ports i costes, medi ambient i enginyeria.

CEDIPORT se suma a altres eines obertes a la ciutadania que posicionen a Valenciaport, en el seu compromís amb la digitalització i transparència, com a referent en la implementació de les tecnologies de la informació i comunicació d’avantguarda en el sistema portuari espanyol i europeu.
En este sentit, cal destacar la plataforma PUBLICAR-ME, un projecte pioner de l’APV, desenvolupat juntament amb Microsoft i la consultora tecnològica ENCAMINA, que posa a la disposició de tota la ciutadania el seu ampli patrimoni documental històric, format per quasi 10.000 documents datats des de mitjan Segle XIX fins a 1940, a més de 102 memòries anuals econòmiques, ambientals i d’obres.

Estes eines se sumen a altres indicadors com el València Containerised Freight Index (VCFI), de caràcter mensual que permet als exportadors del hinterland de Valenciaport conéixer l’evolució dels nolis que han de pagar pels seus enviaments a l’exterior o el Butlletí Estadístic Mensual per a conéixer l’evolució de trànsits i les seues característiques. A més, compta amb l’eina Temps d’Escala, l’Índex de Connectivitat o les diferents memòries com l’econòmica o mediambiental. Una aposta per la informació pública de Valenciaport que ha sigut reconeguda per diferents institucions com ARUP University que va seleccionar a l’entitat per a la realització d’un estudi de l’impacte en el transport marítim de la Covid-19 per ser el port europeu més compromés amb la transparència.