El VCFI és l’índex creat per l’Autoritat Portuària de València per a reflectir l’evolució de les tarifes del mercat d’exportació de contenidors plens per via marítima des de Valenciaport. El VCFI respon a les sigles en anglés de València Containerised Freight Index. Este índex servirà als carregadors com a ferramenta per a preveure l’evolució dels nolis amb els seus mercats d’interés, la qual cosa suposa un element determinant del cost de les seues operacions d’exportació. D’altra banda, també serà útil per als operadors que oferixen els nomenats servicis, al constituir un element de benchmarking de l’evolució dels nolis en el mercat i els seus propis.

 

Després de dos mesos amb un perfil bastant estable, les càrregues d’exportació des de València han experimentat un augment del 2,01% en abril en comparació amb el mes anterior, el que situa el Valencia Containerised Freight Index (VCFI) en 1.072,38, acumulant un creixement des del període base (gener de 2018) del 7,24%.

En el mes d’abril, els preus del petroli continuen la tendència a l’alça de preus, pujant per quart mes consecutiu fins als 70,73 dòlars per barril, davant dels 66 del mes anterior, el que representa una pujada del 6,5% mensual i un 20% des del començament de l’any 2019, fruit de les retallades en la producció d’imposts per l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i les sancions imposades a alguns productors com, per exemple, Iran i Veneçuela. D’aquesta forma, el preu del petroli se situa en el màxim de l’interval en què els experts preveuen que se situe el barril de Brent en l’any 2019, estimat entre 60 i 70 dòlars per barril.

En termes d’oferta, cal destacar el descens en la càrrega ociosa, que a meitat del mes d’abril representava l’1,4% de la càrrega total, segons dades d’Alphaliner, influïda per la necessitat de substitució dels bucs retirats dels servicis per a realitzar la instal·lació d’equips de depuració de gasos (scrubbers) davant de l’entrada en vigor imminent de la nova normativa de l’Organització Marítima Internacional respecte al contingut en sofre dels combustibles marins. Aquesta tendència s’accentuarà a partir del segon semestre de 2019, en el qual s’estima que aproximadament 30 bucs al mes seran retirats dels seus servicis, durant un temps estimat d’entre 45 i 60 dies.

En termes de demanda, encara que l’atonia en algunes rutes, com les rutes amb Orient Llunyà, portaran les navilieres a ajustar l’oferta mitjançant el manteniment de blanked sails, en altres es percep un dinamisme major, com les connexions amb el continent americà. En el cas de Valenciaport, els Estats Units continuen com la destinació principal de les exportacions, que han crescut un 20% respecte al primer trimestre de l’any anterior. Això és un reflex de l’evolució de les exportacions en els últims mesos de la Comunitat Valenciana als Estats Units, especialment en productes com poden ser aparells i material elèctric, productes ceràmics, calçats o mobles. En termes de càrregues, es tradueix com una de les àrees geogràfiques on més han crescut els preus durant aquest últim mes, fins a arribar a un màxim històric des que s’elabora el VCFI. Altres àrees del continent americà, com Amèrica Central i el Carib i Amèrica Llatina, creixen aquest mes per damunt de l’índex general. En el sentit oposat, només dues àrees de les que formen el VCFI registren un descens en els preus del transport durant aquest mes, en concret el Subcontinent Indi i Orient Mitjà.

VCFI Mediterrània Occidental

En línia amb l’índex general, durant el mes d’abril les càrregues d’exportació a la Mediterrània Occidental es van encarir un 0,8% respecte al mes de març, de forma que el subíndex per a aquesta regió se situa en 968.05 punts. En aquesta regió, destaca Algèria com el país al qual més han crescut les exportacions durant aquest any, segons les dades de comerç exterior disponibles (fins a febrer) i publicades pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme

VCFI Lejano Oriente

En el cas del subíndex regional de l’àrea d’Orient Llunyà, en el mes de abril s’aprecia un augment de l’1,82% respecte al mes anterior, el que ha fet que l’índex se situe en 850.97 punts, el que suposa un descens acumulat del 14,9% des de gener de 2019. D’aquesta forma, el subíndex experimenta dos mesos consecutius de pujada que coincideixen amb l’augment de trànsit a l’àrea i el major dinamisme de les exportacions a Xina.

.