Francesca Antonelli, en representació de l’APV participa en la taula redona de la segona edició de Fòrum Turisme.

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha participat en la jornada “ForTur VLC, II Fòrum de Turisme”, coincidint, a més, amb el dia fixat en el calendari de les Nacions Unides per a destacar el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme. La sessió, en la qual va estar present en representació de l’APV Francesca Antonelli, cap de màrqueting, s’ha celebrat en la Facultat d’Economia de la Universitat de València; escenari on se li ha brindat a Valenciaport l’oportunitat de presentar-se com un avantatge enfront d’altres destinacions.

Durant la taula redona, Francesca Antonelli va enumerar alguns dels aspectes que Valenciaport posa en valor de la ciutat i el seu entorn per a posicionar-la com un referent en el turisme de creuers: el bon clima, la bellesa del seu entorn, la qualitat i l’hospitalitat. Al costat d’aquests factors, la cap de màrqueting de l’APV ha concretat que Valenciaport pot aportar altres qualitats que són igualment valorades pel turista. En aquest sentit, Francesca Antonelli ressalta la seguretat que ofereix el recinte: “Les navilieres demanen als ports cada vegada més mesures de seguretat i nosaltres ho complim gràcies a les noves instal·lacions que hem incorporat i que s’han dissenyat per a garantir-la”. Un altre aspecte a destacar és la falta de saturació i congestió dels seus espais enfront del d’altres ports: “És fonamental vendre a les navilieres que els nostres centres turístics estan separats uns d’altres i eviten que es produïsquen aglomeracions. Oferim diversificació enfront de la concentració i massificació d’altres ports”. En tercer lloc, Antonelli ha volgut assenyalar l’accessibilitat com una altra qualitat a posar en valor en l’oferta de creuers: “Hi ha una proximitat i comunicacions entre el port i la ciutat molt valorables. Així mateix, la ciutat es caracteritza per la seua bona accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda gràcies al caràcter pla dels seus espais urbans en comparació d’altres ciutats espanyoles”.

Finalment, Amparo Cervera, Catedràtica de Comercialització i Recerca de Mercats, i Directora de l’Institut d’Economia Internacional, que va participar posteriorment en el col·loqui, va ratificar la idea de Francesca Antonelli que València ofereix grans oportunitats al turisme de creuers. Per ambdues ponents l’oferta global de València es sintetitza en l’autenticitat de l’experiència. L’oferta turística permet als creueristes visitar enclavaments de la ciutat en els quals el turista es pot submergir en les activitats quotidianes dels valencians, com les tradicionals rutes per l’Albufera i el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències que han incorporat nous recorreguts.

Valenciaport i els creuers

El port de València compta amb quatre molls per a creuers, amb longituds que van de 219 a 395 metres. A més, està prevista la construcció d’una nova terminal de creuers que permetrà l’arribada simultània de dos bucs, un en règim de port base i un altre en règim de trànsit. La previsió per a aquest tipus de tràfic que manté l’Autoritat Portuària de València (APV) per enguany és aproximadament de 440.000 creueristes.