Valenciaport, en col·laboració amb À Punt Mèdia, ha organitzat el webinar“Informar en temps de la Covid-19”

 Mar Cabra, premi Pulitzer; les corresponsals de TVE a Lisboa i París, Belén Lorente i Almudena Ariza; Ana Lázaro (Euronews); Paco Audije(Libre Belgique), Regina Laguna, corresponsal de Valenciaplaza.com a Brussel·les; i periodistes de diversos mitjans de premsa, ràdio i TV de la Comunitat Valenciana han intervingut en la trobada digital

 L’organització d’este esdeveniment és una iniciativa de l’Autoritat Portuària de València (APV)en el context de l’exposició “IMATGES INESBORRABLES” que s’exhibeix a l’Edifici del Rellotge del Port de València

Contrastar la informació per a evitar la desinformació, la fiabilitat de les fonts, ser autocrítics amb la professió, controlar l’estrés dels periodistes, el teletreball, la visió des de la informació local a la internacional, …..són alguns dels temes que s’han abordat en la trobada digital “Informar en temps de Covid-19” que ha organitzat Valenciaport, en col·laboració amb À Punt Mèdia, i que ha comptat amb la participació d’un destacat grup de professionals de la comunicació que han abordat la seua experiència durant la pandèmia.

El webinar ha reunit corresponsals a l’estranger amb experts en periodisme d’investigació, mitjans internacionals, premsa regional i especialitzada en temes portuaris per donar una visió completa de la labor dels mitjans de comunicació durant la pandèmia de la Covid-19. Els ponents han exposat el seu punt de vista sobre la labor periodística i el desenvolupament de la seua activitat en condicions de treball excepcionals.

En la trobada han participat Almudena Ariza, corresponsal TVE en Paris; Jose Luís Zaragozá, Levante EMV; Mar Cabra, premi Pullitzer (per les informacions dels papers de Panamà) i coordinador de theselfinvestigation.com; Isabel Domingo, Las Provincias; Elvira Graullera, Europa Press; Regina Laguna, València Plaza; Ana Lázaro, Euronews; Juan Magraner, Cadena SER; Kike Mateu, Cadena SER; Rafael Miñana, La Gaceta del Turismo; María Méndez, Asociación de Periodistas de Galícia; Félix Tena, À Punt; Fernando Vitòria, Diario del Puerto; Belén Lorente, corresponsal TVE a Lisboa; Antonio Martín agència EFE.

Així, durant el webinar s’ha recalcat la necessitat de contrastar fonts. En esta situació generada per la Covid-19 hi ha hagut molta desinformació en tots els sentits, començant per les institucions públiques i fonts oficials que no han sigut clars en transmetre la informació, d’ací la necessitat d’acudir a diverses fonts per a contrastar i oferir la màxima veracitat i punts de vista. En este sentit, s’ha recalcat les limitacions provocada pel virus de tindre contacte directe amb la font el que ha fet dependre més de comunicats i acudir a xarxes socials amb la qual cosa la informació ha sigut més homogènia. S’ha recalcat la necessitat dels periodistes i mitjans de comunicació de fer autocrítica per aprendre d’esta situació i ser més responsables amb la informació que es transmet a la gent.

En la trobada digital també s’ha parlat sobre el teletreball que ha dificultat el contacte persona a persona i la labor de control a les institucions públiques. En este aspecte del teletreball, s’ha valorat que les noves tecnologies han permés canviar rutines. També s’ha obert un debat sobre l’ús de les xarxes socials, el teletreball, l’augment de la precarietat de la professió o les situacions d’estrés que s’està generant en els professionals de la comunicació, posant en valor la necessitat d’ajudar als periodistes en la gestió de l’estrés i el benestar digital.

Valenciaport posa en valor la labor de la societat en la Covid-19

Esta trobada digital de professionals de la comunicació s’emmarca en l’aposta de Valenciaport per fomentar la relació ciutat-port, i en concret, per posar en valor la capacitat de la societat per a afrontar els reptes de la pandèmia de la Covid-19. Així, l’APV ha organitzat durant aquesta pandèmia la campanya #APieDelCañon per a reconéixer la labor dels professionals de la comunitat logística i portuària que han fet possible que la cadena logística no es pare i la població no quede desabastida.

Valenciaport també ha impulsat l’exposició-homenatge Imatges Inesborrables, que es pot visitar fins al 12 d’octubre a l’Edifici del Rellotge del Port de València, i que mostra 200 fotografies físiques, més de 1.900 projectades en pantalles i un espai audiovisual de vídeos amb testimonis que han gravat els equips d’À Punt Mèdia.