Pedro Sánchez destaca el projecte H2Ports de Valenciaport com a referent en el marc del “Full de ruta de l’Hidrogen”

El president del Govern ha posat en valor esta iniciativa, coordinada per la Fundació ValenciaPort, “perquè convertirà al Port de València en el primer d’Europa a usar vehicles portuaris propulsats per piles d’hidrogen”

En esta Jornada han participat a més la Vicepresidenta de Transició Ecològica del Govern, Teresa Ribera, i la secretària d’Estat d’Energia, Sara Agesen

El projecte H2Ports contribuirà a descarbonizar les operacions, facilitarà la reducció d’emissions i afavorirà a la creació d’un sistema energètic renovable

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha situat com a referent el projecte H2Ports de ValenciaPort en el marc de l’estratègia energètica espanyola per a combatre el canvi climàtic. En este sentit, Sánchez ha assenyalat que esta iniciativa “convertirà al Port de València en el primer d’Europa a usar vehicles portuaris propulsats per piles d’hidrogen”. Esta afirmació, realitzada en la Jornada ‘Hidrogen Renovable: Una oportunitat per a Espanya’, posa en valor el treball que s’està realitzant des de ValenciaPort per la neutralitat climàtica.

El president del Govern ha remarcat a més la contribució d’esta mena d’iniciatives per a “ajudar a complir dos reptes: realitzar la transició ecològica i servir de motor per a la reactivació econòmica. Així mateix, permetran descarbonizar les operacions, facilitaran la reducció d’emissions i afavoriran la creació d’un sistema energètic renovable”. En esta Jornada han participat la Vicepresidenta de Transició Ecològica del Govern, Teresa Ribera, i la secretària d’Estat d’Energia, Sara Agesen.

I és que, segons s’ha destacat en la Jornada, l’aplicació d’hidrogen en el sector del transport i la logística és un dels eixos fonamentals del “Full de ruta de l’Hidrogen: una aposta per l’hidrogen renovable”. La iniciativa de ValenciaPort aprovada recentment pel Govern a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) té com a objectiu el desplegament d’esta energia sostenible clau perquè Espanya aconseguisca l’objectiu de neutralitat climàtica.

En marxa en 2021

H2Ports és un projecte pilot per a l’àrea de mobilitat i transport marítim que es realitza en el Port de València per a incorporar l’hidrogen en les operacions logístiques portuàries amb l’objectiu de reduir el seu impacte ambiental, i que situarà a Valenciaport com el primer port d’Europa a incorporar l’energia de l’hidrogen en les seues terminals l’any 2021. H2Ports és una de les cinc iniciatives en curs destacades pel MITECO en matèria d’hidrogen la rellevància de la qual ha sigut reconeguda mitjançant la concessió de finançament públic procedent de fons estatals o europeus.

El projecte permet testar tres pilots que operaran en el Port de València: una reach stacker de càrrega/descarrega i transport de contenidors, alimentada amb hidrogen; un cap tractor de terminal per a operacions ro-ro, propulsada per piles d’hidrogen i una estació mòbil de subministrament d’hidrogen que proporcionarà el combustible necessari per a garantir els cicles de treball continus dels equips abans esmentats. El projecte també té com a objectiu transversal la realització d’estudis de viabilitat per al desenvolupament d’una cadena de subministrament d’hidrogen sostenible en el port, coordinant a tots els actors implicats: clients, productors d’hidrogen, proveïdors, etc. H2Ports és fruit de la col·laboració públic-privada i compta amb la participació de l’APV, la Fundació Valenciaport, el Centre Nacional de l’Hidrogen i les empreses MSC Terminal València, Grup Grimaldi, Hyster-Yale, Atena, Ballard Power Systems Europa i ENAGAS.

En estos moments el Centre Nacional d’Hidrogen (CNH2) està desenvolupant l’estació de subministrament d’hidrogen (que garantirà el proveïment d’aquest combustible, en condicions adequades, durant el funcionament simultani dels altres dos pilots que es testaran al llarg del projecte: una Reach Stacker, per a MSC Terminal València, i un cap tractor 4×4 de terminal, a València Terminal Europa del Grup Grimaldi, totes dues propulsades per piles de combustible.

La iniciativa, que compta amb una inversió total de 4 milions d’euros i és finançat pel programa Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCH DJ.), provarà i validarà les tecnologies d’hidrogen sobre maquinària portuària amb l’objectiu de comptar amb solucions aplicables i reals sense afectar el rendiment i seguretat de les operacions portuàries i produint zero emissions locals. H2Ports ha sigut reconegut internacionalment amb el premi GREEN4SEA Port Award 2019 en matèria mig ambiental.

Valenciaport, col·laborador del Full de ruta

Valenciaport ha sigut una de les entitats que ha participat de manera activa en la consulta que va realitzar el Ministeri per a l’elaboració d’esta estratègia nacional per a impulsar esta energia verda. El “Full de ruta de l’Hidrogen” estableix una sèrie d’objectius perquè esta energia renovable siga una solució sostenible clau per a la descarbonització de l’economia i aconseguir la neutralitat climàtica en 2050, un objectiu que en el cas de l’Autoritat Portuària de València (APV) s’anticipa vint anys amb el seu pla “2030, zero emissions”.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 6 d’octubre aquest Full de ruta de l’Hidrogen, que forma part del Pla Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) 2021-2030, que inclou 60 mesures i fixa objectius nacionals -alineats amb l’Estratègia Europea de l’Hidrogen- a 2030. Este document afavoreix “el desenvolupament hidrogen renovable que incentivarà la creació de cadenes de valor industrial innovadores, el coneixement tecnològic i la generació d’ocupació sostenible, contribuint a la reactivació feia una economia verda d’alt valor afegit”.