València, 29 de juny de 2023.- Amb pas ferm i segur avança un dels principals projectes estratègics de Valenciaport a curt termini: el desenvolupament i posada en marxa de la plataforma logística-intermodal d’Alcázar de San Juan. I amb aquest objectiu han mantingut una trobada de treball l’alcaldessa d’Alcázar de San Juan, Rosa Melchor; el consejero de Fomento del Gobierno de Castilla-La Mancha, Nacho Hernando; el director general de la APV, Francesc Sánchez; junt a Pilar Agramunt i Fàtima Zayed- en representació de València Plataforma Intermodal (VPI)-; Rubén Sobrino del Govern manxec, i diferents membres dels seus equips de treball.

En esta cita s’ha acordat el model institucional per a la constitució de la societat promotora de la nova terminal i s’ha donat el vistiplau a l’inici dels tràmits per a l’adjudicació directa de l’avantprojecte de la terminal. Així mateix, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima rendibilitat d’este Port Sec, la societat promotora ha apostat per construir una plataforma de 750 metres -la màxima longitud possible-. En aquest sentit, les dimensions de la infraestructura de càrrega i descàrrega la converteixen en una de les plataformes més competitives a nivell nacional perquè tindrà capacitat per a atendre i gestionar els trens de major longitud.

En la reunió també s’ha acordat la participació del sector privat en el desenvolupament de la plataforma en un entorn d’un 30% del capital per a així poder donar resposta a l’interés i a la demanda del sector privat de Castella-La Manxa per invertir en esta infraestructura.

Per a Valenciaport la posada en marxa d’esta plataforma és clau perquè les empreses de l’àrea d’influència de València tinguen major accessibilitat als mercats internacionals de forma més competitiva i ecològica gràcies al ferrocarril. Així mateix, el seu desenvolupament ho considera estratègic per la seua alineació amb l’Estratègia de descarbonització i per la seua contribució al desenvolupament econòmic d’àrees com Castella-La Manxa. Per part seua, per al Govern manxec representa una garantia d’accés de les empreses d’esta autonomia als mercats mundials gràcies a la connexió directa amb els molls de Valenciaport, el port amb millor connectivitat del Mediterrani.