• La mostra Això és TEU – 5.000.000 ha estat oberta al pública entre el 4 i el 10 de desembre en l’Edifici del Rellotge.

València, 11 de desembre de 2018.- L’exposició Això és TEU – 5.000.000 ha superat les 3.000 visites. En els 6 dies en els que ha estat oberta al públic, entre el 4 i el 10 de desembre, ha sigut constant el flux de visitants que s’ha interessat per la mostra, situada a l’Edifici del Rellotge del port de València.
L’exposició ha rendit tribut a la comunitat portuària valenciana, autèntics protagonistes d’haver aconseguit la fita històrica de superar els 5 milions de contenidors gestionats en 12 mesos. Es tracta del primer port del sistema portuari espanyol i del Mediterrani a aconseguir aquesta xifra. La inauguració de la mostra també va permetre captar una instantània històrica, reunir als quatre últims presidents de l’Autoritat Portuària de València i a l’empresari que va introduir la primera grua privada en el recinte valencià, Perfecto Palacio.
Durant 6 dies, els visitants de l’exposició han pogut realitzar un repàs a la història dels tres ports que conformen Valenciaport, destacant com a punt d’inflexió la important evolució experimentada des que, en 1970, van arribar els primers contenidors al port de València. Així mateix, la mostra també ha arreplegat l’important impacte econòmic que té Valenciaport sobre la Comunitat Valenciana. En concret, s’han aportat les principals dades aparegudes en l’últim Estudi d’Impacte Econòmic de Valenciaport, entre els quals es destaquen els quasi 39.000 llocs de treball generats per l’activitat portuària.
A més d’un espai infantil i una sala multisensorial en la qual l’espectador ha pogut conèixer l’activitat diària d’una terminal, la mostra ha arreplegat un panell sobre els diferents oficis portuaris dissenyat per Ortifus. Així mateix, els visitants han pogut accedir a l’interior d’un contenidor per a poder contemplar la varietat de mercaderies que es canalitzen diàriament a través d’ells.
Les polítiques mediambientals de Valenciaport, els ports de Sagunt i Gandia o el recorregut que realitza una sabata des que es fabrica fins que es ven a milers de quilòmetres del seu lloc de producció són uns altres dels panells que s’han pogut observar en la mostra situada en l’Edifici del Rellotge.