El subdirector general de l’Autoritat Portuària de València (APV), Manuel Guerra, ha sigut nomenat soci d’honor de l’Associació per a la Col·laboració entre Ports i Ciutats (REPTE). La Junta de Govern d’aquesta institució, que ha elegit recentment a la presidenta de l’Autoritat Portuària de la Badia de Cadis, Teófila Martínez, com a presidenta, ha aprovat aquest títol per a Manuel Guerra en reconeixement al seu compromís amb RETE.

Manuel Guerra ha sigut vicepresident de l’Associació en els últims tres anys. A més, entrarà a formar part del comité assessor de la Junta de Govern al costat dels expresidents de l’entitat, Emilio Brogueira, Rinio Bruttomesso i José Luis Estrada, el exdirector de Portus, Joan Alemany, el president del comité científic, Massimo Clemente i la directora de Portus Plus, Carola Hein.

REPTE, que va nàixer en 2001 com a complement a altres fòrums portuaris amb l’objectiu de promoure la col·laboració entre ports i ciutats amb un enfocament científic i professional, ha comptat des dels seus inicis amb la presència activa de l’Autoritat Portuària de València. REPTE compta amb socis d’Espanya, Portugal i Itàlia i es dedica a analitzar i interpretar les dinàmiques i fenòmens que es manifesten en les seues relacions, a explorar els seus horitzons i a dibuixar visions i estratègies que contribuïsquen a construir el seu futur. Manté des dels seus inicis una destacada labor de formació a través de seminaris i congressos, a més de publicacions periòdiques en les quals es comparteixen experiències en matèria d’integració dels recintes portuaris i les àrees metropolitanes.