Mafalda serà la protagonista d’este any en l’exposició de l’humor de l’Edifici del Rellotge del Port de València

L’Autoritat Portuària de València tancarà l’any d’exposicions en l’emblemàtic edifici del rellotge amb un homenatge a l’humorista i vinyetista Quino, “pare” de Mafalda

Valenciaport reforça el seu compromís amb la ciutadania amb esta aposta cultural, oberta a tot el públic

Valenciaport converteix en costum tancar i obrir any amb humor

Quino se suma a Forges, Ortifus i Peridis; tots ells, protagonistes de les exposicions dels humoristes de l’Edifici del Rellotge

València, 19 de juny de 2021. Enguany, el Rellotge serà l’Edifici de Mafalda. El seu creador, l’humorista i vinyetista Joaquín Salvador Llavat Teixó, conegut sota el pseudònim de “Quino”, serà l’artista que acollirà l’emblemàtic edifici del Port de València per a tancar l’any i donar la benvinguda al 2022. Les vinyetes de Mafalda s’uniran així al cicle d’humoristes gràfics de reconeguda trajectòria pels quals ha apostat Valenciaport per a finalitzar l’any. La de Quino, amb Mafalda, seguirà a les mostres d’artistes com Forges, Ortifus i Peridis, totes elles obertes al públic i que han permés mostrar el compromís del Port amb la seua ciutat.

“En el seu moment pensem que l’oferta cultural de València tenia un buit per a l’humor. Ortifus ens ho va ratificar amb la primera exposició. Sabíem que tindria gran acceptació, perquè Ortifus, a més de ser un gran creador, és un gran humorista reconegut i volgut a València. Va resultar un èxit i repetim amb Forges i Peridis; dues grans figures de l’humor. Així que estem ja quasi davant un costum. Acabar l’any amb humor, que sempre ve bé”, explica Aurelio Martínez, President de l’Autoritat Portuària de València.

“En esta ocasió, com a tancament de 2021 tindrem l’humor i la ironia de Mafalda. A més de tot el que envolta a l’exquisit humor d’este artista gràfic argentí, Quino ens porta a València a Mafalda, una xiqueta inconformista, perspicaç, reivindicativa, conscienciada sobre els problemes d’este món i disposada a afrontar-los. Després de la pandèmia, no ens aniran malament unes reflexions de Mafalda”, conclou Aurelio Martínez.

Invitació per a la reflexió

Mafalda és un personatge de ficció que aborda qüestions com les guerres, busca respostes a les injustícies, parla sobre la posició de la dona en la societat, ironitza sobre el lideratge polític, vela per cuidar el món i tot això a través d’un llenguatge fàcil i comprensible, obrint també la possibilitat de reflexionar als més xicotets que podran acudir a l’exposició del viñetista argentí.

L’exposició està en estos moments en la seua fase de producció; en una planificació que preveu iniciar el seu muntatge al desembre, per a obrir al públic abans de Nadal. Com totes les mostres i exposicions que organitza l’Autoritat Portuària de València en l’Edifici del Rellotge, serà gratuïta.

Humoristes gràfics en el Casal del Port

Amb l’exposició de Quino, l’Edifici del Rellotge es transformarà, una vegada més, en un punt de reflexió, que aviva l’esperit crític i reflecteix les inquietuds de la ciutadania a través, esta vegada, d’una xiqueta, afermat el vincle port-ciutat pel qual aposta l’APV i situant-se com un dels referents de l’activitat cultural de València. En els últims anys, este icònic lloc ha desenvolupat una àmplia labor expositiva en la qual s’han plasmat, principalment, temes relacionats amb l’activitat portuària i que ha comptat amb una notable afluència de públic.

Durant este últim any, el “Casal del Port” (com també es coneix a l’Edifici del Rellotge) ha retut homenatge a altres tres referents de l’humor gràfic d’Espanya, amb exposicions de Peridis, Forges i Ortifus, de les quals van gaudir 7.000, 12.000 i 10.500 visitants, respectivament. Algunes d’estes mostres també s’han traslladat a Sagunt i Gandia després del seu pas per València en el marc del compromís de l’APV de la cultura i l’activitat portuària a la ciutadania.

Altres mostres

L’Edifici del Rellotge ha acollit en els últims mesos altres mostres com a “Imatges Inesborrables”, sobre la mirada de la societat valenciana de la Covid-19 i realitzada gràcies a les fotografies enviades per la ciutadania, que va albergar la visita presencial i virtual de més de 7.000 persones. Un exemple de compromís entre la ciutadania que va remetre per aquell esdeveniment més de 2.000 fotografies realitzades pels veïns i veïnes dels municipis relacionats amb els ports valencians.

Durante este temps, també s’ha organitzat les exposiciones “Plànols, Maquetes i Mestres d’Aixà del Port de València”, “La Dàrsena Histórica del Port de València: Progrés i Modernitat” o  “Això és TEU – 5.000.000”, a més de les ja esmentades “Ortifus a la mar-íntim” i “El Port de Forges”.