L’Autoritat Portuària de València (APV) ha publicat la seua nova guia “Viure el port mediambientalment”, una nova publicació amb la qual la vol donar a conèixer totes les actuacions que desenvolupa en l’àmbit de la protecció de l’entorn natural en els tres recintes portuaris que gestiona.

Conscient del valor social, econòmic i ambiental dels ports de Sagunt, València i Gandia, l’APV a través d’aquesta nova guia, fa un repàs dels principals elements que defineixen la seua política i gestió ambiental. Un compromís acreditat amb les principals certificacions i estàndards ambientals que tant l’APV, com les empreses situades en els ports que gestiona, tenen implantades. Algunes de les certificacions arreplegades i detallades en la publicació són: el Model PERS de la ESPO (European Sea Ports Organisation), ISO 14001, EMAS, ISO 50001 o el certificat ISO 14064, que ha convertit a Valenciaport en el primer port del món a verificar la seua petjada de carboni.

La nova guia arreplega també les diferents iniciatives, en matèria de R+D+i, en les quals participa l’APV, a nivell nacional i europeu i que es plasmen en projectes com Ecologistyport, Eficont, Climeport, GreenCranes, GreenBerth o SeaTerminals.

Aquest nou manual, dedica també diversos capítols a l’ecoeficiència i sostenibilitat- entre els quals destaca les mesures adoptades encaminades a la prevenció i la cura de les aigües i el fons marí, el control de la contaminació atmosfèrica i acústica o la gestió sostenible dels residus generats en els recintes. La guia també inclou una àmplia descripció sobre la fauna i la flora present en els recintes portuaris així com les mesures iniciades per a preservar-la.

La guia també inclou les polítiques d’integració port-ciutat adoptades per l’Autoritat Portuària de València així com els mecanismes de comunicació engegats per la institució per a donar a conèixer les seues iniciatives entre els quals s’inclouen, per primera vegada, la presència de l’APV en internet a través de canals com la seua pròpia web o la seua presència en xarxes socials.