Els ports europeus se citen a València, Gant i Oslo per a abordar el seu paper en la “recuperació verda”

Les autoritats portuàries que formen la ESPO (European Siga Ports Organisation) inicien el circuit de trobades “Conference Regatta 2021” per a abordar la seua funció com a motors de creixement econòmic per a la “recuperació verda” els dies 25, 26 i 28 de maig.

L’emblemàtic Edifici del Rellotge acollirà la primera jornada d’este cicle de conferències, que enguany celebra la seua 17a edició i al qual es convida a participar a tots els agents implicats.

L’ESPO Conference Regatta 2021 “salpa” des del Port de València el dia 25 de maig.

Quin paper tenen els ports en la construcció d’una Europa forta i resilient? Com poden aquests convertir-se en vertaders motors de creixement i recuperació, i quines són les eines més adequades per a això? Estes són només algunes de les preguntes a les quals es tractarà de donar resposta en l’ESPO Conference Regatta 2021, que “salparà” des del Port de València el pròxim 25 de maig per a desplaçar-se, posteriorment, fins al Port de la Mar del Nord (Ghent, Bèlgica) i el Port d’Oslo (Noruega) els dies 26 i 28, respectivament.

Sota el lema ‘Els ports europeus en la cruïlla de les transicions’, l’Organització Europea de Ports Marítims (ESPO, per les seues sigles en anglés) impulsa aquest cicle de conferències, en el qual es donaran cita els ports europeus més importants durant tres dies, per a abordar el paper fonamental dels recintes portuaris en el manteniment de les cadenes de subministrament durant la crisi de la COVID-19, així com el seu rol en la recuperació econòmica “verda” i la nova “Europa dels 27” després de l’eixida del Regne Unit.

En este sentit, en la 17a edició d’esta trobada anual s’analitzarà la manera d’involucrar a tots els socis de l’ecosistema portuari, com a part d’una economia pròspera i respectuosa amb el medi ambient, en iniciatives com el ‘Green Deal’, el projecte insígnia d’Europa per a convertir-se en la primera àrea d’emissió neta zero del món per a l’any 2050. Tot això, des d’un enfocament d’autonomia estratègica oberta en el comerç i una clara aposta per la digitalització per a sumar forces i fer front a qualsevol repte.

Debat i compromís en el ‘Casal del Port’

L’esdeveniment, al qual es convida a participar i dialogar a tots els agents implicats i compromesos amb una recuperació sostenible (indústria portuària, empreses, acadèmics i responsables polítics, entre altres), tindrà lloc en l’emblemàtic Edifici del Rellotge del Port de València i comptarà amb la participació – presencial i telemàtica – del president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez; la presidenta de ESPO, Annaleena Mäkilä; i la comissària de Transports de la Unió Europea, Adina Vălean, els qui s’encarregaran d’inaugurar la jornada.

Després d’esta introducció, es presentaran els resultats que llança el recent estudi que han realitzat de manera conjunta Deloitte i ESPO sobre el paper en el futur de les autoritats portuàries europees. De la mateixa manera, al llarg del matí, diferents veus expertes en la matèria debatran i faran una radiografia de l’estat de la qüestió fins al final d’este acte, que conclourà l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñeiro.

Més informació: https://www.espo-conference-regatta-2021.com/en