El Port de València confina en quarantena dos vaixells amb tripulants simptomàtics de COVID-19

Sanitat Exterior aplica els protocols d’aïllament dels contactes que hagen pogut mantindre a bord els treballadors simptomàtics.

Fins al moment, cap tripulant de les embarcacions ha requerit baixar a terra per a ser atés en hospitals valencians.

 Per a facilitar l’atenció mèdica que puguen necessitar els tripulants, els dos vaixells han atracat en els molls de l’Ampliació Nord.

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha autoritzat l’atracada en “Moll de Creuers 2” i “Moll de Creuers 3”, -situats tots dos a l’interior de l’Ampliació Nord del Port de València- de dos vaixells portacontenidors procedents d’Algesires i de Barcelona amb 6 i 4 tripulants, respectivament, amb símptomes de la malaltia provocada pel virus del COVID-19.

Es tracta del “Maersk UTAH”, de la companyia Maersk; i del “Skiathos I”, de la naviliera Marfret. L’oferiment realitzat pel port d’atracar tots dos vaixells en aigües segures interiors i apartades de l’activitat comercial ha sigut acceptat per Sanitat Exterior i per les pròpies navilieres per a poder atendre amb major facilitat a les persones infectades. Es garanteix així un millor compliment de la quarantena requerida en estos casos i el compliment dels protocols i garanties sanitàries quan sorgeixen símptomes del COVID-19 en les tripulacions de les embarcacions dedicades al transport marítim de mercaderies.

Els dos vaixells van arribar al Port de València el dia 1 de maig. Tots dos van comunicar que en les seues tripulacions hi havia mariners amb símptomes del COVID-19 (sis en el cas “Maersk Utah” i quatre en el “Skiathos I”).

Sanitat Exterior, Autoritat Portuària de Valencia i els capitans dels vaixells estan actuant segons les instruccions d’aïllament dels contactes estrets que han mantingut els tripulants en les seues respectives embarcacions. Fins al moment, cap mariner ha requerit baixar a terra per a ser atés en hospitals valencians.