x
NEGOCI

Els exportadors de Saragossa ja veuen a Valenciaport com el seu port clau per al desenvolupament logístic d’Aragó

  • Així ho ha destacat Ángel García, gerent del Clúster Logístic d’Aragó (ALIA), que ha visitat el recinte valencià acompanyat per una àmplia delegació d’empresaris aragonesos
  • També han participat en una xarrada i posterior debat informatiu entre els representants d’ALIA i la comunitat portuària valenciana

València, 25 de maig de 2023.- Una àmplia delegació del Clúster Logístic d’Aragó (ALIA) ha visitat les instal·lacions del Port de València per a conèixer de primera mà les terminals del recinte valencià i el seu funcionament. En el seu recorregut per les dàrsenes, la delegació ha mostrat interès per les accions desenvolupades per l’Autoritat Portuària de València (APV) per a potenciar el trànsit ferroviari amb Aragó.

L’Edifici del Rellotge del Port de València ha acollit la xarrada informativa entre representants de la comunitat portuària de València i ALIA. Durant aquesta, el cap d’Intel·ligència de Negoci de l’Autoritat Portuària de València (APV), Manuel García, ha explicat els serveis, connexions i infraestructures que Valenciaport posa a la disposició de les empreses import/export de la comunitat aragonesa i també les que estan en procés de construcció.

Posteriorment, ha tingut lloc una taula redona sobre connectivitat a través del Corredor Mediterrani, variant València-Sagunt-Terol-Saragosssa. El encontre ha comptat amb la participació de Néstor Martinez, subdirector general de l’APV; Cristina Rodríguez, cap de Comercial i Clients de Valenciaport; d’Ángel Gil, gerent d’ALIA; Óscar Calvo, gerent de JCV Shipping i representant de l’Associació Empreses Transitària d’Aragó, ATEIA; Pedro Catalán, General Manager de CSP Logitren; i Francesco de Candia, director de Càrrega de Grimaldi.

Segons ha destacat Ángel Gil, gerent d’ALIA “des del clúster aragonès som conscients de la importància estratègica que té el Port de València per al desenvolupament logístic de la comunitat d’Aragó. En aqueixa línia intentarem aglutinar tot el que puguem de necessitats de càrrega i moviment de mercaderies de les empreses aragoneses tant en import com en export i aprofitar les potencialitats de la intermodalitat que ofereix el Port de València”. “La intermodalitat cal interioritzar-la, és la clau del transport del futur i Valenciaport ens ofereix moltes opcions”, ha afegit.

Per la seua part, Óscar Calvo ha destacat que “el punt fort del Port de València és que es postula com una alternativa real a les eixides tradicionals des de Saragossa. Ens ofereixen una opció viable i regular, característiques imprescindibles perquè el servei es consolide”. En esta mateixa línia, Flavia Pelet, directora d’aprovisionament de Bergner Europe, ha assenyalat que “les empreses aragoneses tenim un gran interès en què el Port de València es consolide com una alternativa i estem disposats a treballar al costat de Valenciaport perquè el servei s’ajuste a les necessitats”.

En el encontre s’ha posat en valor una de les actuacions clau per a millorar la connexió entre els recintes de Valenciaport i la comunitat d’Aragó: la inversió de 441 milions d’euros que s’està realitzant en la línia Saragossa-Terol-Sagunt. L’APV està donant suport a esta iniciativa amb la inversió de 100 milions d’euros per a, entre altres mesures, donar suport a la construcció de set aparadors en estacions situades entre les dues autonomies.

L’objectiu d’aquest pla ferroviari és millorar de manera significativa l’estat de la infraestructura actual per a continuar potenciant aquest tram, especialment per al trànsit de mercaderies, ja que permetrà la circulació de trens de 750 metres, facilitant les connexions ferroportuarias amb els centres logístics de l’àrea. 

Sobre ALIA

El Clúster Logístic d’Aragó (ALIA) és una agrupació d’empreses d’àmbit privat que compta amb més de 120 socis i que naix en 2010 motivada per una iniciativa desenvolupada per un grup d’empreses i centres d’investigació aragonesos per a afrontar el repte de la millora competitiva secundant-se en eines col·laboratives i d’innovació.