Este fòrum està integrat per empreses i agents que operen en el Port comercial de València amb la finalitat d’impulsar una nova cultura de la mobilitat més eficient, segura, equitativa i saludable.

L’objectiu de la Comissió és realitzar una planificació amb les empreses del port de València i actuacions que afavorisquen una accessibilitat sostenible.

Es durà a terme un diagnòstic dels desplaçaments dels treballadors per a conéixer la situació actual i que servirà per a definir l’estratègia.

En la Comissió forma part l’APV, APMTerminal, CSP València Terminal, València Terminal Europa, Centre Portuari d’Ocupació de València, FVET i Comités d’empresa del sector marítim portuari.

Hui s’ha constituït la Comissió de Mobilitat Sostenible del Port Comercial de València, un fòrum que impulsarà una nova cultura de la mobilitat més eficient, segura, equitativa i saludable, amb un enfocament transversal i multidisciplinari, per a les persones que operen a l’interior del recinte portuari. Este organisme està compost per APM Terminal Spain, CSP Iberian Valencia Terminal, MSC Terminal Valencia, Valencia Terminal Europa, Centre Portuari d’Ocupació de València, Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la Logística (FVET), els comités d’empresa del sector marítim portuari i l’Autoritat Portuària de València (APV).

L’objectiu d’aesta Comissió, de la qual formen part les empreses més representatives que operen a l’interior del Port amb més treballadors, és abordar de manera conjunta la gestió de la mobilitat amb una planificació integrada en el territori i en l’entorn urbà. Esta estratègia coordinada facilitarà l’establiment d’actuacions d’accessibilitat sostenible i segura de totes les persones que realitzen la seua activitat en el Port de València.

En esta primera reunió, s’ha acordat elaborar un Estudi de diagnòstic dels desplaçaments dels treballadors (mobilitat in itinere) per a conéixer la situació actual que permeten definir l’estratègia i un pla per avançar cap a una mobilitat més sostenible i segura per a les persones que treballen en el recinte portuari. En esta primera reunió també s’ha designat a Santiago López, responsable de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’APV com a gestor-coordinador de mobilitat.

La Comissió de Mobilitat Sostenible del Port comercial de València s’ha formalitzat, amb el consens de tots els agents implicats, amb la finalitat de continuar avançant en un model més sostenible i eficient mediambientalment, i la responsabilitat mútua de fomentar la racionalitat de la mobilitat en el centre de treball des d’un punt social, econòmic i ambiental.

Valenciaport 2030, zero emissions

La comunitat portuària i logística està realitzant diverses accions en el marc de Valenciaport 2030, zero emissions per a promoure la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic, incorporar l’economia circular i impulsar la transformació digital en el sistema portuari. Una iniciativa que implica l’ús d’energies netes com l’hidrogen, l’aposta per la intermodalitat i el ferrocarril, la millora de la mobilitat o la digitalització, entre altres.