Esta xifra inclou les inversions necessàries i les valoracions dels terrenys cedits.

L’Autoritat Portuària de València aportarà 15 milions d’euros (+ IVA)

La valoració total de l’aportació d’Adif ascendeix a més de 29 milions d’euros i inclou la cessió d’una parcel·la de 38.502 m², l’execució de les obres de construcció i urbanització de la terminal i la injecció de 8,5 milions d’euros (+IVA).

La valoració total de l’aportació de la Generalitat Valenciana supera els 19 milions d’euros i inclou la cessió d’un terreny per a l’ampliació del projecte.

València, 17 d’abril de 2019.- El Consell de Ministres té previst aprovar huí la seua participació en el projecte de construcció de la Plataforma Intermodal i Logística, Font de Sant Lluís. Este conveni instrumentalitza la cooperació interadministrativa necessària per a la construcció d’una plataforma intermodal que aspira a convertir-se en una de les més importants d’Espanya gràcies a la seua estreta vinculació amb el Corredor Mediterrani i a la seua integració en la Xarxa Transeuropea de Transport. La reactivació de la qual serà una de les àrees logístiques i intermodals (ferrocarril/carretera i ferrocarril/ferrocarril) més importants de la península s’ha dut a terme amb la col·laboració del ministeri de Foment (amb les aportacions del Port de València i d’ADIF), de la Generalitat i de l’Ajuntament de València.

La participació de la Generalitat va ser aprovada pel Consell divendres passat; i la de l’Autoritat Portuària de València, en la seua reunió del Consell d’Administració celebrada el 15 de febrer a Gandia.

En concret, l´APV aporta 15 milions d’euros (+ IVA) amb càrrec al Fons d’Accessibilitat Terrestre de Ports de l’Estat. Per la seua part Adif, – a més de ser la responsable d’executar les obres de construcció i urbanització de la terminal – entregarà un terreny de 38.502 m², i aportarà una injecció de 8,5 milions d’euros (+IVA). Amb això, el valor de l’aportació total d’Adif ascendeix a 29,5 milions d’euros (IVA inclòs).

La participació d’ADIF, unida a la de l´APV eleven la part corresponent a Foment fins als 47,7 milions d’euros; el 71,14% del projecte.

Pel que respecta a la Generalitat Valenciana, el valor dels terrenys que aporta supera els 19 milions d’euros i inclou la cessió d’una superfície de 384.293 m² per a l’ampliació de les instal·lacions; amb el que la participació de l’Administració Valenciana en el projecte representarà el 27,08% del total.

Així mateix, l’acord estableix que Foment, l’Ajuntament de València i Ports de l’Estat seran els encarregats de les actuacions relacionades amb l’impuls dels objectius del conveni com són el seguiment, la coordinació d’estudis o el control del compliment dels terminis fixats entre altres.

Desenvolupament del projecte

El desenvolupament de la terminal es realitzarà en diverses fases. La primera d’elles contempla algunes de les àrees funcionals per a la prestació dels serveis demandats per les empreses de transport i logística. Estes són: accessos terrestres que garantisquen l’accessibilitat viària i ferroviària de la terminal a les xarxes generals d’infraestructures de transport; vials que possibiliten la integració de serveis i, si escau, la connectivitat entre la nova terminal, la terminal ferroviària existent, MERCAVALENCIA i la ZAL del Port de València; un mòdul intermodal per a operacions de càrrega/descarrega i magatzematge de UTI (Unitats de Transport Intermodal); una zona de desenvolupament logístic amb possibilitat d’accessibilitat ferroviària, així com un Centre integrat de serveis (aparcament de vehicles, estació de servei, restauració o Duana …).

Una vegada executades les obres de la fase I de la terminal, el conveni acorda que Adif mantinga la gestió de la terminal intermodal i logística perquè puga ser comercialitzada i explotada per la iniciativa particular i l’adjudicació de la qual es durà a terme mitjançant processos de licitació pública.

València com a node logístic

La terminal Intermodal i Logística de València Font de Sant Lluís és considerada un node logístic clau tant per la seua posició estratègica de primer nivell en la Xarxa Intermodal Europea com per la seua proximitat al port de València, primer port del Mediterrani en trànsit de contenidors. La seua posada en funcionament permetrà donar un gran impuls al ferrocarril; modalitat de transport per la qual el Port de València ve apostant i invertint en els últims anys; tant pels seus efectes mediambientals positius com per la potencialitat d’ampliació que permet per a la zona d’influència del port en la geografia espanyola.

Valoració de les aportacions de les administracions/organismes al projecte Terminal Intermodal Font de Sant Lluís

 

Organisme Valoració de les  aportacions.  €/IVA  inclòs Porcentaje
FOMENT:

– ADIF

– Port de València

47.675404

29.525.404

18.150.000

71,14

44,06

27,08

Generalitat Valenciana 19.341.506 28,86
TOTAL 67.016.911 100