Dos projectes liderats per Valenciaport finalistes en els IAPH World Ports Sustainability Awards 2020

València – 19.02.20. Dos dels projectes europeus que coordina la Fundació Valenciaport, i en els quals participa l’Autoritat Portuària de València, han sigut seleccionats com a finalistes pels IAPH 2020 World Ports Sustainability Awards per a competir pel guardó en les categories de “Clima i Energia” i “Infraestructura Resilient”.

El projecte LOOP-Ports, que competeix en la categoria de “Clima i Energia”, és una iniciativa finançada per EIT Climate-KIC l’objectiu de la qual és facilitar la transició a una economia més circular en el sector portuari mitjançant la creació d’una Xarxa de Ports en aquesta matèria que proporcionarà un ecosistema d’innovació al voltant de l’activitat portuària i estimularà la difusió d’iniciatives d’economia circular.

D’altra banda, el projecte GREEN C *PORTS, que competeix en la categoria de “Resilient infrastructure”, està cofinançat pel Programa CEF de la Comissió Europea i el seu principal objectiu és reduir l’impacte de les operacions portuàries a les ciutats i controlar les emissions en els principals ports europeus. Aquesta iniciativa abasta sis casos d’estudi que consisteixen en prototips i proves pilot. Es duran a terme en diferents ports europeus, entre ells en el Port de València, i serviran de base per a provar tecnologies innovadores com la IoT, el Big Data o l’anàlisi predictiva mitjançant models d’intel·ligència artificial.

El termini de les votacions per a seleccionar els projectes guanyadors en les diferents categories finalitza el pròxim 28 de febrer. Els 6 guanyadors, d’un total de 18 finalistes, seran anunciats durant el sopar de gala de la IAPH 2020 World Ports Conference que se celebrarà a Anvers el 18 de març.