• L’Autoritat Portuària de València (APV) participa esta setmana en la 15 edició de ‘Fruit Attraction’ -fira hortofructícola internacional- amb un estand on detalla la seua oferta de valor per a la gestió del trànsit reefer
  • Valenciaport garanteix el transport segur i eficient de mercaderies peribles que requereixen un estricte control de la temperatura per a preservar la seua qualitat i evitar la seua deterioració durant el transport

València, 4 d’octubre de 2023.- Més de tres milions de tones de productes refrigerats gestionats en 2022 amb destinació a més d’un centenar de ports internacionals. Amb estes xifres, Valenciaport presenta als visitants de Fruit Attraction la seua oferta diferencial de servei logístic dirigit al trànsit de productes peribles.

El recinte valencià és un hub amb excel·lent connectivitat -més de mil recintes de tot el món-, unes instal·lacions dotades amb 3.250 punts de connexió reefer, 16.000 metres quadrats de magatzems destinats en exclusiva a la logística de productes refrigerats, llocs de control fronterer molt àgils – compromís de revisió en menys de 45 minuts- i digitalització de tota l’operativa logística que augmenta la rendibilitat dels espais disponibles.

La delegació de Valenciaport, encapçalada per Cristina Rodríguez, cap de Comercial i Clients de APV, presenta en aquesta edició la seua oferta millorada per al trànsit reefer. En este sentit, l’Autoritat Portuària de València (APV) aplica bonificacions de fins al 30% a fruites, hortalisses, carns i peix congelat, mercaderia en contenidors reefer, amb l’única condició que s’aconseguisca un mínim volum de 1.000 TEU’s -contenidors de vint peus o 6,1 metres-.

En este sentit, l’APV està potenciant amb millors instal·lacions, serveis diferencials i la seua aposta per la multimodalitat la logística dirigida al trànsit de productes peribles, un sector essencial per a moltes indústries espanyoles que canalitzen a través dels molls valencians les fruites i hortalisses que exporten als cinc continents.

Multimodalitat sostenible

El ferrocarril és una aposta clara de Valenciaport per a millorar les connexions amb la península, però també per a descarbonitzar la seua activitat. Per això, l’APV compta amb una estratègia per a millorar les seues infraestructures ferroviàries amb més connexions i amb més trens. De fet, durant l’exercici passat van entrar o van eixir del recinte valencià 4.634 trens, un 9% més que en l’exercici 2021. Uns trens que cada vegada són més llargs, amb més vagons i que transporten més contenidors i mercaderies. I la tendència per als pròxims anys és que aquesta xifra seguisca en augment.

Amb l’objectiu de fomentar la interconnexió ferrocarril-mar per al transport de mercaderies -actualment entorn al 8% en el Port de València-, l’APV té pressupostats 240 milions d’euros. Així mateix, també s’està treballant en altres projectes com l’autopista ferroviària València-Madrid, i la seua prolongació fins a Lisboa, el suport a punts de càrrega en la seua hinterland o l’ús de noves tecnologies en el sector.

Energies netes, ferrocarril, digitalització, infraestructures sostenibles i innovació són accions que està duent a terme l’APV dins del seu objectiu Valenciaport 2030, zero emissions. Compromisos, innovació i connexions necessàries per al trànsit de contenidors frigorífics, imprescindibles per al transport segur i eficient de mercaderies peribles com a aliments frescos o congelats que requereixen un estricte control de la temperatura per a preservar la seua qualitat i evitar la seua deterioració durant el transport. Amb tot això, Valenciaport ha acudit a la fira del sector de fruites i hortalisses més important a nivell internacional que acull enguany la major participació de la seua història del 3 al 5 d’octubre en IFEMA. Més de 2.000 empreses expositores procedents de 56 països, 64.000 metres quadrats i 90.000 professionals de 135 nacionalitats diferents són presents en la seua 15 edició.