Sindicat i Autoritat Portuària comparteixen que la ZAL ha de desenvolupar-se i gestionar-se el més prompte possible; i que ha de prevaldre la contractació de treballadors/es desocupats i/o amb el risc d’exclusió dels barris pròxims al port.

El sindicat considera fonamental per al port la connexió entre els corredors Mediterrani i Cantàbric; i la millora del finançament estatal a la Comunitat Valenciana, i en les diferents obres i projectes d’infraestructures vitals per a la millora de la competitivitat de Valenciaport.

El secretari general de CCOO-PV i el president de la *APV comparteixen el problema amb la temporalitat de l’ocupació pública, la necessitat de la consolidació de llocs i la urgència per a l’eliminació de la taxa de reposició.

L’Autoritat Portuària de València, APV i el sindicat Comissiones Obreres del País Valencià, CCOO-PV comparteixen la necessitat de desenvolupar i gestionar el més prompte possible la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València per a aconseguir implantar condicions econòmiques i laborals que redunden en models a seguir pel conjunt de la comunitat portuària valenciana i que permeten la contractació de treballadors/as  en atur i/o amb el risc d’exclusió, especialment, residents en els barris pròxims al port.

Es tracta dels termes en els quals van coincidir el secretari general confederal de CCOO-PV, Arturo León i el president de l’APV, Aurelio Martínez en la reunió mantinguda pels màxims directius de les dues institucions.

Tots dos responsables es van reunir el dimecres a la vesprada en la seu de Valenciaport acompanyats – en la part sindical –  pel secretari general de la FSC, Juan Cruz; el secretari de Ports, Pedro Suárez i el responsable del sector del Mar, Francisco Martínez; i pel director general de l’APV, Francesc Sánchez i pel director de gestió de serveis, Néstor Martínez; en representació de Valenciaport.

Sindicat i port van expressar la seua coincidència de punts de vista a l’hora d’abordar els assumptes plantejats amb l’objectiu de millora de les condiciones soci-laborals de tot el sector marítim portuari.

Ambdues parts van valorar la importància de la gestió i de l’impacte econòmic que té Valenciaport en el conjunt de l’economia a l’hora de generar riquesa i ocupació, i van considerar fonamental avançar en l’estabilitat laboral per a eliminar la precarietat econòmica i contractual.  Per a tot això, CCOO-PV manifestà la necessitat d’ “incorporar clàusules socials, laborals, econòmiques i d’igualtat de gènere, en els plecs de prescripcions particulars i en les licitacions de contractació, per a prestar un servei de garanties en el terreny marítim-portuari, respectant la legalitat vigent”.

El secretari general de CCOO-PV, Arturo León va traslladar al president de l’APV el suport del seu sindicat per al desenvolupament del Corredor Mediterrani, i la seua connexió amb el Corredor Cantàbric; un enllaç estratègic fonamental i de primer ordre per al futur del port valencià. Leon va remarcar “la falta de finançament estatal i el perjudici en els pressupostos de l’estat en la nostra Comunitat Autònoma, i en les diferents obres i projectes d’infraestructures, vitals per al desenvolupament i la competitivitat d’aquesta Autoritat Portuària”.

En l’àmbit de les Autoritats Portuàries es va plantejar en la reunió el problema amb la temporalitat de l’ocupació pública, la necessitat de la consolidació i la prioritat en l’eliminació de la taxa de reposició. “Un tema – va exposar Arturo León – que les plantilles observen amb preocupació per la falta de desenvolupament professional i pel Conveni Estatal de Ports i APV que no s’aprova per part de Ministeri d’Hisenda, malgrat presentar els millors ràtios econòmics, i que any rere any presenten grans beneficis”.

CCOO-PV i APV van compartir la necessitat de crear una Comissió de Mobilitat, on puguen participar agents socials i empresarials més representatius del Sector Marítim- Portuari; i crear també la Comissió de Benestar de Mar, per a atendre i emparar a totes/tots els marins i marines quan arriben als ports de l’APV.