El president de l’APV ha participat en la jornada “Els ports, ferramentes de competitivitat empresarial” organitzada per CEIM, la CEV i la Fundació Conexus.

Les condicions de port “hub” que li ofereixen les seues més de 1.000 connexions són avantatges competitius per a les empreses exportadores.

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, va exposar als empresaris madrilenys que participaren en la jornada “Els ports, ferramentes de competitivitat empresarial” els avantatges competitius de confiar en Valènciaport. Segons Aurelio Martínez, “el port de València es per damunt de tot una ferramenta per a la millora de la competitivitat de les empreses. Valenciaport és un port ‘hub’, és a dir, una plataforma de connexions que ens enllaça amb més de 1.000 ports de tot el món. Per tant, som una llançadora de productes per a l’exportació que redueix costos i temps, a la vegada que aglutina tots els servicis que les navilieres i empreses poden precisar”. “Per arribar a qualsevol mercat del món –va afegir Aurelio Martínez- hi ha que arribar, quan abans, a les terminals del port de València. A partir d’eixe moment ja va tot rodat”.

Igualment, va indicar que “la funció de port ‘hub’ de València per el que passen més de 130 línies regulars és com la que es desenvolupa per a les persones en un gran aeroport como el de Madrid, on operen més de 70 companyies aèries que uneixen Madrid amb 189 destins. El port de València és  per a les mercaderies el que Madrid o Frankfurt són per a les persones, una connexió a múltiples i llunyans destins. El manteniment d’ixa funció ‘hub’ de port transoceànic és el nostre repte de futur”.

D’altra banda, el president de l’APV també va incidir en que “els vaixells cada dia són de major grandària. Hi ha informes que ja parlen de portacontenidors de 50.000 TEUs de cara als pròxims 50 anys. Això suposa més que duplicar la capacitat dels actuals megabucs de 22.000 TEUs. No sabem cóm seran ixes naus, però hauriem d’estar preparats per a pensar en eixos desafiaments. Es tracta de vaixells que exigiran grans inversions i grans calats. En el futur, no tots els ports podran ser grans “hubs”, però nosaltres no renunciarem a eixa possibilitat que hui en dia ens dona eixa condició”.

Durant la jornada, organitzada per la Confederació Empresarial de Madrid, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i la Fundació Conexus, han participat el Ministre de Foment, el president de la Generalitat Valenciana, els presidents dels ports d’Alacant, Castelló i València, i representants d’empreses que treballen en els recintes. L’encontre ha permés a un centenar d’empresaris madrilenys conéixer les oportunitats que ofereix per al sector empresarial la proximitat de Valenciaport i dels ports de la Comunitat Valenciana com a porta d’entrada i eixida de mercaderies cap al món.

Per la seua part, el president del port de Castelló, Francisco Toledo, va explicar que el seu port està creixent el doble que la mitjana estatal durant els últims anys i es troba entre els primers ports del sistema portuari espanyol en tràfic de granels líquids, sòlids, contenidors i mercaderia general, el que reflexa el seu alt nivell de diversificació i “és, a més, el cinquè en import/export”.

Finalment, el president del port d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, va indicar que el recinte “competeix i lluita per consolidar els actius, empreses i línies que te. Estem reforçant el fet de ser un port d’eixida natural de mercaderies del centre de la Península amb Canàries. A més, estem explorant altres connexions amb el Nord d’Àfrica, principalment amb Algèria”. Gisbert també va explicar que estan treballant per a canviar,  millorar i actualitzar la relació del port amb la ciutat.